Περιορισμοί… στους στοιχηματικούς περιορισμούς της Ρωσίας

Η Ρωσία και οι νόμοι της περί στοιχήματος βρίσκονται στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες, αφού πλησιάζει η έναρξη του Μουντιάλ στο ποδόσφαιρο, μιας διοργάνωσης που δεν αποτελεί μόνο το αθλητικό, αλλά και το στοιχηματικό αποκορύφωμα της χρονιάς. Ωστόσο, οι αυστηροί ρωσικοί νόμοι περί στοιχήματος αποτελούν αντικείμενο εξέτασης από κάθε ενδιαφερόμενο, λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν.

Αυτή τη φορά, όμως, η ρωσική κυβέρνηση, που έχει ήδη απαγορέψει την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα: τις στοιχηματικές διαφημίσεις μέσω Youtube. Οι συγκεκριμένες διαφημίσεις δε μπορούν να απαγορευτούν, γεγονός που εμποδίζει την καθολική απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων που σχεδιάζει η Ρωσία.

 

Περιορισμός στις στοιχηματικές διαφημίσεις εκτός Youtube

Η Ρωσία, άλλωστε, έχει απαγορεύσει κάθε στοιχηματική διαφήμιση στα ΜΜΕ της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί να εμφανίζονται σε ρωσικές ιστοσελίδες, με κατάληξη .ru, .su και .рф. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μονοπωλίου, όμως, οι διαφημίσεις του Youtube (στοιχηματικές ή μη) δε μπορούν να απαγορευτούν, αφού οι νόμοι περί διαφήμισης της χώρας δεν ισχύουν για διεθνείς ιστοσελίδες και υπηρεσίες.

Η υπόθεση περί απαγόρευσης στοιχηματικών διαφημίσεων του Youtube ξεκίνησε με αφορμή το ενδιαφέρον που αναμένεται να συγκεντρώσει το επερχόμενο Μουντιάλ, αλλά και με μια καταγγελία που πραγματοποίησε η Ένωση Internet και Βίντεο της Ρωσίας. Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορούσε σε μια σειρά διαφημίσεων που προωθούσε μέσω Youtube υπηρεσίες καζίνο και τυχερών παιχνιδιών, στη ρωσική γλώσσα. Ωστόσο, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μονοπωλίου αποφάσισε ότι ο νόμος δεν περιλαμβάνει τέτοιου είδους διαφημίσεις.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι διαφημίσεις του Youtube παραμένουν νόμιμες στη Ρωσία, άλλες διεθνείς ιστοσελίδες (όπως online κινηματογράφοι και σελίδες με torrent) μπλοκαρίστηκαν από την αρμόδια Αρχή, την Roskomnadzor, εξαιτίας των παράνομων στοιχηματικών διαφημίσεων που φιλοξενούσαν.

Να σας θυμίσουμε πως πριν λίγο καιρό και οι αρμόδιες Αρχές στην Αγγλία ανακοίνωσαν νέους κανονισμούς για τις στοιχηματικές διαφημίσεις του Μουντιάλ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.