Τις στοιχηματικές χορηγίες υπερασπίζεται η αγγλική Football League

Η αγγλική Football League (EFL) υπερασπίστηκε επίσημα τις στοιχηματικές χορηγίες και τις σχέσεις των διοργανώσεών της (αλλά και των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτές) με τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι υπεύθυνοι της EFL αναγκάστηκαν να υπερασπιστούν τις αποφάσεις τους για τις στοιχηματικές χορηγίες, ενώ μέσω των ελέγχων που πραγματοποιεί η κυβέρνηση για τις σχέσεις ποδοσφαίρου και στοιχήματος.

Παράλληλα, η EFL έκρινε σκόπιμο να απαντήσει σε δημοσίευμα των Sunday Times, το οποίο ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι στοιχηματικές χορηγίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.

 

Η απάντηση της EFL για τις στοιχηματικές χορηγίες

Η EFL απάντησε επίσημα σε όλα τα σενάρια που θέλουν την απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών, αλλά και σε απόψεις που θεωρούν ότι οι σχέσεις του ποδοσφαίρου με το στοίχημα είναι επιβλαβείς για το άθλημα και τους φιλάθλους. Συγκεκριμένα, η EFL υπογράμμισε ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η σχέση του ποδοσφαίρου με τον στοιχηματισμό να πραγματοποιείται σε πλαίσιο υπευθυνότητας και προστασίας. Η ανακοίνωση της EFL αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η σχέση μεταξύ του ποδοσφαίρου και του τομέα στοιχήματος είναι μακροχρόνια και έχει προσεγγιστεί με υπευθυνότητα και από τις δύο πλευρές, που αποτρέπει τις αρνητικές συνέπειες του τζόγου. Η σημερινή σχέση είναι δυνατή και πιο αποτελεσματική από όσο θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών”.

 

Οι προθέσεις της αγγλικής κυβέρνησης για τις χορηγίες

Η αγγλική κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί τους τελευταίους μήνες στην αναθεώρηση του νόμου του 2005, που νομιμοποιεί όχι μόνο το επίγειο και online στοίχημα, αλλά και τις σχέσεις του τομέα με άλλους τομείς, όπως ο αθλητισμός, η διαφήμιση κτλ.. Ανάμεσα στα σενάρια που έχουν ακουστεί είναι και αυτό της δημιουργίας ενός αυστηρότερου πλαισίου ρύθμισης στη διαφημιστική αγορά, με απαγορεύσεις στοιχηματικών διαφημίσεων, αλλά και χορηγιών προς τον αθλητισμό.

Ωστόσο, φορείς της αγοράς, καθώς και του αθλητισμού, θεωρούν ότι υπάρχουν τρόποι για ακόμη καλύτερο έλεγχο και πως δεν είναι απαραίτητη μια ολοκληρωτική απαγόρευση των στοιχηματικών αγορών. Και σε αυτούς τους φορείς έρχεται να προστεθεί και η EFL, η οποία αποκομίζει σημαντικά οφέλη από τις στοιχηματικές χορηγίες.

Να θυμίσουμε πως η EFL και το καλοκαίρι είχε εκφράσει την αντίθεσή της στην απαγόρευση των στοιχηματικών χορηγιών πάνω στην έκθεση της αρμόδιας επιτροπής.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.