Βελτιωμένους όρους προσφορών ζητά η UKGC

Η UKGC, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητά από τις στοιχηματικές εταιρείες να βελτιώσουν τους όρους των προσφορών τους, ώστε να είναι σαφέστεροι και πιο δίκαιοι, προκειμένου να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και εκμετάλλευση των παιχτών.

Η πρωτοβουλία της UKGC έρχεται μετά τη συνεργασία της με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και Αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA), κατά την οποία οι δύο φορείς αναζήτησαν άδικους και μη ξεκάθαρους όρους σε προσφορές και υπηρεσίες online εταιρειών.

 

Τι ζητά η UKGC;

Σύμφωνα με το κάλεσμα της UKGC, οι στοιχηματικές εταιρείες που διατηρούν ιστοσελίδες στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου θα πρέπει να επανεξετάσουν τους όρους που αναγράφουν στις προσφορές για τα μέλη τους, όπως πριμ και στοιχήματα χωρίς ρίσκο. Οι όροι αυτοί θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ευανάγνωστοι, λεπτομερείς και συγκεκριμένοι.

Μέσω της διαδικασίας ελέγχου, άλλωστε, η UKGC διαπίστωσε πολλές παρατυπίες. Σε κάποιες στοιχηματικές εταιρείες, οι όροι των προσφορών δεν είναι ξεκάθαροι. Για παράδειγμα, δε γίνεται σαφής διαχωρισμός των χρημάτων ενός πριμ (τα οποία πρέπει να τζιραριστούν για να απελευθερωθούν) και των μετρητών που βρίσκονται σε έναν λογαριασμό. Επίσης, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε συγκεκριμένες προσφορές, οι οποίοι δεν αναφέρονται ρητά, προκειμένου να μην αποθαρρύνουν τους παίχτες. Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι στοιχηματικές εταιρείες δε δίνουν πλήρη πρόσβαση στα κέρδη των μελών τους.

Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε πως οι παίχτες συμφώνησαν σε χρήση των προσωπικών τους στοιχείων, για τη διεξαγωγή κάποιας προσφοράς, χωρίς όμως να αναφέρεται κάτι τέτοιο ρητά στους όρους της προσφοράς.

 

Η σημασία των βελτιωμένων όρων προσφορών

Η βελτίωση που θα επιφέρει η έκκληση της UKGC στους όρους προσφορών των στοιχηματικών εταιρειών θα έχει ως αποτέλεσμα σαφέστερες προσφορές και λιγότερα… ψιλά γράμματα. Εφόσον οι στοιχηματικές εταιρείες συμμορφωθούν, μάλιστα, δεν αποκλείεται να επεκτείνουν τη βελτίωση και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται νόμιμα, όπως η Ελλάδα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.