Σταθερά παρέμειναν τα έσοδα της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών το 2020

Η πανδημία προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις αγορές τυχερών παιχνιδιών ανά τον κόσμο, αλλά φαίνεται πως η σουηδική αποτελεί εξαίρεση, καθώς η μείωση των εσόδων που παρατηρήθηκε μέσα στο 2020 ήταν σχεδόν μηδενική. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Spelinspektionen, τα έσοδα της σουηδικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών μειώθηκαν κατά μόλις 0,4%, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι παρέμειναν σταθερά.

Τα έσοδα παρέμειναν σταθερά μέσα στο 2020, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσιάστηκε στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, στην περίπτωση των επίγειων παιχνιδιών, η μείωση ήταν αρκετά μεγάλη, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και των lockdown που είχε να αντιμετωπίσει η Σουηδία κατά τη διάρκεια του 2020.

 

Τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας, η Spelinspektionen, τα έσοδα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών της Σουηδίας δεν ξεπέρασαν τα 2,44 δις ευρώ μέσα στο 2020. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα μειώθηκαν κατά μόλις 0,4% κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ο μόνος τομέας που σημείωσε αύξηση εσόδων μέσα στο 2020 ήταν αυτός των online τυχερών παιχνιδιών. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,1% και άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ. Από την άλλη, στους διαφορετικούς τομείς των επίγειων τυχερών παιχνιδιών σημειώθηκε μείωση των εσόδων. Για παράδειγμα, στα επίγεια καζίνο (τα οποία παρέμειναν κλειστά για το μεγαλύτερο κομμάτι του 2020) τα έσοδα μειώθηκαν κατά 79,9%, στις λοταρίες κατά 8,1% και στο bingo κατά 21,9%.

Ανάμεσα σε όλες τις παραπάνω μειώσεις εσόδων, όμως, υπήρξε και μία που αποτελεί θετική εξέλιξη για τους αρμόδιους. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία H2 Gambling Capital, μείωση σημείωσαν και τα έσοδα των παράνομων τυχερών παιχνιδιών, καθώς κυμάνθηκαν γύρω στα 240 με 280 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε τα οικονομικά αποτελέσματα της σουηδικής αγοράς για το 2019, που ήταν η πρώτη χρονιά λειτουργίας της αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.