Πιλοτικό πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού από τυχερά παιχνίδια λάνσαρε η Τσεχία

Το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου προγράμματος εθελοντικού αποκλεισμού από τα τυχερά παιχνίδια, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Το νέο πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά προς το παρόν βρίσκεται στην πρώτη φάση του, με αποτέλεσμα όσοι θέλουν να αποκλειστούν από τυχερά παιχνίδια να πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή.

Συγκεκριμένα, το νέο πρόγραμμα ξεκίνησε να δέχεται ήδη εγγραφές από παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η πρώτη φάση, στις 20 Δεκεμβρίου, θα συντονιστούν με τη βάση δεδομένων όλες οι εταιρείες που διεξάγουν νόμιμα τυχερά παιχνίδια στην Τσεχία (στον επίγειο και στον online τομέα) και θα ξεκινήσει ο εθελοντικός αποκλεισμός.

 

Πώς θα λειτουργεί το νέο πρόγραμμα;

Οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα μπορούν να εγγράφονται στη βάση δεδομένων του νέου προγράμματος (online ή με φυσική παρουσία) και να ζητούν τον αποκλεισμό τους από οποιοδήποτε τυχερό παιχνίδι. Τα στοιχεία τους θα προστίθενται στη βάση δεδομένων και θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε κάθε εταιρεία τυχερών παιχνιδιών. Έτσι, όταν ένας παίχτης που έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα προσπαθήσει, για παράδειγμα, να ανοίξει κάποιο νέο λογαριασμό στο online στοίχημα, το αίτημά του θα απορριφθεί.

Παράλληλα, οι εταιρείες που προσφέρουν στοίχημα και άλλα τυχερά παιχνίδια θα είναι υποχρεωμένες να διασταυρώνουν άμεσα τα στοιχεία των νέων πελατών τους με τη βάση δεδομένων. Αν ένας παίχτης έχει εγγραφεί στο πρόγραμμα δεν επιτρέπεται να του προσφέρουν υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τέλος, θα λειτουργεί σε εθελοντική βάση, γεγονός που σημαίνει ότι οι παίχτες που θεωρούν πως αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο θα πρέπει να εγγράφονται αυτοβούλως. Ωστόσο, θα ισχύουν και κάποιες εξαιρέσεις και στο πρόγραμμα θα εγγράφονται αυτόματα όσοι βρίσκονται εν μέσω θεραπείας για τον εθισμό, όσοι έχουν δηλώσει πτώχευση και όσοι εισπράττουν οικονομική βοήθεια από το κράτος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.