Υψηλός ο κίνδυνος ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην σουηδική αγορά τυχερών παιχνιδιών

Μια νέα έκθεση της σουηδικής Αστυνομίας δείχνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της χώρας (ειδικά στον online τομέα) αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν παράνομες πράξεις, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χρηματοδότηση εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Η εν λόγω έκθεση έχει κατατάξει τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών στις υψηλότερες θέσεις των επικίνδυνων πρακτικών και ζητά ακόμη καλύτερη θωράκισή του.

Παράλληλα, στην έκθεση προτείνονται κάποια νέα μέτρα, ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές. Η έκθεση έχει μεταξύ άλλων κατατεθεί και στην αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της Σουηδίας και σύντομα θα ξεκινήσουν να συζητιούνται οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου.

 

Τα ευρήματα και οι προτάσεις της σουηδικής Αστυνομίας

Σύμφωνα με την έκθεση της σουηδικής Αστυνομίας, ο τομέας των τυχερών παιχνιδιών είναι ένας από τους αγαπημένους όσων επιθυμούν να ξεπλύνουν μαύρο χρήμα ή να χρηματοδοτήσουν το οργανωμένο έγκλημα ή την τρομοκρατία. Αν και έχουν τοποθετηθεί αρκετές δικλείδες ασφαλείας μέσω του νόμου (όπως για παράδειγμα έλεγχος των κινήσεων σε στοιχηματικούς λογαριασμούς και απαγόρευση μεταφοράς χρημάτων από λογαριασμό σε λογαριασμό), οι εγκληματίες βρίσκουν πάντα παραθυράκια για να πραγματοποιήσουν παράνομες μεταφορές – ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρθηκε είναι η εθελούσια απώλεια χρημάτων στο πόκερ, τα οποία καταλήγουν σε συγκεκριμένους παίχτες, μετά από συνεννόηση.

Για αυτό το λόγο, η έκθεση χαρακτηρίζει ιδιαίτερα τρωτή την αγορά τυχερών παιχνιδιών σε αυτού του είδους τις παράνομες ενέργειες και ζητά από τους αρμόδιους να λάβουν αυστηρότερα μέτρα. Τα προτεινόμενα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυστηρότερους ελέγχους, αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου των κινήσεων των στοιχηματικών λογαριασμών σε ύποπτα άτομα. Σήμερα, για παράδειγμα, αν κάποιος είναι ύποπτος για ξέπλυμα ή παράνομη χρηματοδότηση, ελέγχονται οι τραπεζικές καταθέσεις και τα περιεχόμενα των θυρίδων του, αλλά όχι οι κινήσεις στοιχηματικών λογαριασμών που ενδεχομένως διατηρεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.