Καταγγελίες για παράνομη δράση στοιχηματικών εταιρειών στην Ελλάδα

Καταγγελίες που πραγματοποιήθηκαν, σχετικά με την παράνομη δράση στοιχηματικών εταιρειών της Ελλάδας, προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέα Βιργινίας Σακελλαροπούλου, η οποία ερευνά πλέον αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι καταγγελίες πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στην εκπομπή “Δίκη στον ΣΚΑΪ” και αφορούν σε στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στη χώρα μας, εκμεταλλευόμενες ελλείψεις και παραθυράκια στους σχετικούς νόμους.

Την εισαγγελέα ενημέρωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Γιώργος Παπαπροδρόμου.

 

Οι ελλείψεις και τα παραθυράκια στον ελληνικό νόμο

Σύμφωνα με τον κ. Παπαπροδρόμου, το κύριο πρόβλημα με την παράνομη δραστηριοποίηση στοιχηματικών εταιρειών στην Ελλάδα προκαλείται από δύο σημαντικές ελλείψεις: την απουσία whitelist και την σπάνια ανανέωση της blacklist.

Η blacklist είναι η μαύρη λίστα της Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), στην οποία αναγράφονται οι στοιχηματικές εταιρείες που δε διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, αλλά προσεγγίζουν Έλληνες πελάτες. Όσες ιστοσελίδες βρίσκονται σε αυτή έχουν μπλοκαριστεί. Η συγκεκριμένη λίστα, όμως, έχει επικαιροποιηθεί μόλις 19 φορές από το 2011 έως σήμερα.

Η whitelist θα αποτελούσε μια λίστα με τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος στη χώρα μας. Εφόσον υπήρχε μία τέτοια, θα ήταν ευκολότερο το έργο μπλοκαρίσματος όλων των υπόλοιπων (παράνομων) στοιχηματικών ιστοσελίδων.

Εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων, σύμφωνα με τον κ. Παπαπροδρόμου, πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες που έχουν βρεθεί στη μαύρη λίστα αλλάζουν συχνά το όνομά τους, προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο του μπλοκαρίσματος. Φυσικά, τα μέλη τους ενημερώνονται άμεσα, αλλά οι αρμόδιες Αρχές παραμένουν στο σκοτάδι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μία από τις εταιρείες στοιχήματος της μαύρης λίστας άλλαζε συνεχώς τον αριθμό δίπλα στο όνομά της, ώστε να ξεφεύγει από το μπλοκάρισμα. Παράλληλα, πολλές στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράνομα στην Ελλάδα χρησιμοποιούν τη μέθοδο του loginform, απευθυνόμενες σε κλειστές ομάδες ατόμων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.