Έκτακτο φόρο για την πανδημία εξετάζει το Buenos Aires

Η αυτόνομη πόλη του Buenos Aires έχει νομιμοποιήσει το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και εξετάζει το ενδεχόμενο να στραφεί προς τις νόμιμες ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών, προκειμένου να ενισχύσει το Σύστημα Υγείας της εν μέσω της πανδημίας. Οι νομοθέτες της πόλης ετοιμάζουν ένα νέο νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει έναν έκτακτο φόρο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση των νοσοκομείων και των δομών υγείας.

Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε θα έχει καμία τύχη στην ψηφοφορία. Άλλωστε, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν δεχθεί σημαντικά πλήγματα από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωναϊό, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η επιπλέον επιβάρυνσή τους.

 

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο;

Το νομοσχέδιο συνέταξε το κόμμα της αντιπολίτευσης Frente de Todos και προβλέπει την επιβολή ενός έκτακτου φόρου, ύψους 1% επί των εσόδων, για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας. Τον φόρο αυτό θα κληθούν να πληρώσουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες και ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Υποχρέωση να πληρώσουν τον συγκεκριμένο φόρο θα έχουν μόνον όσες από τις παραπάνω εταιρείες έχουν εξασφαλίσει ετήσιο εισόδημα 450.000 δολαρίων και άνω.

 

Οι αντιδράσεις για τον έκτακτο φόρο

Oι αρμόδιοι του Buenos Aires, πάντως, μεταξύ των οποίων και αυτοί που ανήκουν στο κυβερνόν κόμμα, δε θεωρούν ότι το νομοσχέδιο έχει ιδιαίτερες ελπίδες να εγκριθεί. Τονίζουν, άλλωστε, ότι ο ιδιωτικός τομέας έχει πληγεί περισσότερο από τον δημόσιο, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Για αυτό το λόγο, αναφέρουν, είναι άδικο να ζητηθεί περαιτέρω ανάληψη βαρών από τις ιδιωτικές εταιρείες, μέσω του έκτακτου φόρου, που θα μειώσει ακόμη περισσότερο τα ήδη μειωμένα κέρδη τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.