Σημαντικούς περιορισμούς στο στοίχημα φέρνει η Αρμενία

Η Αρμενία είναι αποφασισμένη να καταπολεμήσει τα περιστατικά εθισμού στον τζόγο, εισάγοντας ακόμη πιο αυστηρούς νόμους στην αγορά στοιχήματος. Ένα πρόσφατο νομοσχέδιο εγκρίθηκε αρχικά από την κυβέρνηση και σύντομα θα ψηφιστεί στο κοινοβούλιο.

Αν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, η αγορά νόμιμου στοιχήματος στη χώρα θα έχει να αντιμετωπίσει νέους και σημαντικούς περιορισμούς, στο όνομα της προστασίας των παιχτών από τις άσχημες επιπτώσεις του τζόγου.

 

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο;

Το νέο νομοσχέδιο ετοίμασε ο αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αρμενίας, με τη στήριξη της κυβέρνησης. Εφόσον παρουσιαστεί στους βουλευτές και εγκριθεί, θα φέρει μια νέα σειρά περιορισμών, σε μια αγορά που ήδη χαρακτηρίζεται από πολλούς τέτοιους.

Θυμίζουμε ότι στην Αρμενία είναι νόμιμο το επίγειο στοίχημα, αλλά και το online. Στην πρώτη περίπτωση, όμως, επιτρέπεται ο στοιχηματισμός μόνο σε τουριστικές περιοχές, ενώ στη δεύτερη ελάχιστες εταιρείες στοιχήματος (κατά κύριο λόγο με έδρα στην Αρμενία) έχουν αποκτήσει μία από τις απαραίτητες άδειες. Παράλληλα, οι σημαντικοί περιορισμοί στον τομέα των στοιχηματικών διαφημίσεων δεν ευνοούν την ανάπτυξη της αγοράς.

Στους παραπάνω περιορισμούς θα έρθουν και οι νέοι, όπως προβλέπονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Τέτοιου είδους περιορισμοί θα ελαττώσουν ακόμη περισσότερο τις περιοχές που προσφέρεται νόμιμο στοίχημα, αλλά και τους τρόπους που μπορούν να παίξουν οι παίχτες (πρακτορεία και αυτόματα μηχανήματα). Συγκεκριμένα, το στοίχημα θα είναι νόμιμο μόνο στις τέσσερις περιοχές που λειτουργούν τα αντίστοιχα επίγεια καζίνο της Αρμενίας, ενώ οι έλεγχοι για τα όρια ηλικίας θα είναι ακόμη πιο αυστηροί (θυμίζουμε ότι πρόσφατα οι αρμόδιοι αύξησαν τη νόμιμη κατώτατη ηλικία στοιχηματισμού από τα 18 στα 21 έτη). Εκτός από τους ανήλικους, μάλιστα, δε θα μπορούν να στοιχηματίσουν ούτε όσοι έχουν καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίου στο όνομά τους, σε υποθέσεις που σχετίζονται με εθισμό στον τζόγο.

Σκοπός των αρμοδίων είναι, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του νομοσχεδίου, να ελαττωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο ενθουσιασμός των παιχτών για το στοίχημα, προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.