Κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας

Ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael D. Higgins, τάχθηκε κατά της προβολής στοιχηματικών διαφημίσεων κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTÉ. Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο Πρόεδρος της χώρας θα ήταν ευχαριστημένος, αν οι στοιχηματικές πλατφόρμες του διαδικτύου διέκοπταν κάθε επαφή με τον αθλητισμό.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι ο Ιρλανδός Πρόεδρος επιθυμεί την απαγόρευση του στοιχήματος. Αλλά, όπως φανερώνουν οι δηλώσεις του, είναι κατά του συσχετισμού του στοιχήματος με τον αθλητισμό, μέσω διαφημίσεων, αλλά και χορηγιών.

 

Ανησυχία για την εξάπλωση του εθισμού στον τζόγο

Ο λόγος για τον οποίο ο Higgins τάχθηκε κατά των στοιχηματικών διαφημίσεων είναι το γεγονός ότι ενισχύουν τον κίνδυνο εθισμού στον τζόγο. Ο ίδιος ανέφερε την ανησυχία του για την εξάπλωση του φαινομένου και αποκάλυψε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα έναν οργανισμό απεξάρτησης. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, άλλωστε, τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο έχουν αυξηθεί στην Ιρλανδία τα τελευταία χρόνια.

Για αυτό το λόγο, ο Higgins ανέφερε ότι πρέπει να διακοπούν οι σχέσεις ανάμεσα σε στοιχηματικές ιστοσελίδες και αθλητισμό. Βέβαια, δεν ανακοίνωσε (τουλάχιστον όχι προς το παρόν) κάποιο νέο μέτρο που θα περιορίσει την προβολή διαφημίσεων στοιχηματικού περιεχομένου.

 

Η στοιχηματική αγορά στην Ιρλανδία

Το στοίχημα (επίγειο και online) είναι νόμιμο στην Ιρλανδία, όπως και ένα πλήθος άλλων τυχερών παιχνιδιών. Παράλληλα, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες έχουν το δικαίωμα να διαφημίζονται σε διαφορετικά μέσα (και στην τηλεόραση, κατά τη διάρκεια μεταδόσεων αθλητικού περιεχομένου), χωρίς περιορισμούς.

To βασικό πρόβλημα, όμως, που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιοι, οι στοιχηματικές εταιρείες και οι παίχτες στην Ιρλανδία είναι η απουσία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υπάρχουν πολλά κενά στις διαδικασίες ρύθμισης της αγοράς, αλλά και το παράδοξο φαινόμενο του να αναγκάζονται οι εταιρείες στοιχήματος να αυτορυθμίζονται με δική τους πρωτοβουλία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.