Προς ιδιωτικοποίηση οι κρατικές λοταρίες της Γαλλίας

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Journal du Dimanche, η γαλλική κυβέρνηση προσανατολίζεται προς ιδιωτικοποίηση του κρατικού φορέα Francaise des Jeux (FDJ), ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό υπεύθυνο διεξαγωγής λοταριών στη χώρα. Ο FDJ ανήκει εξ ολοκλήρου στο κράτος και διατηρεί το μονοπώλιο της διεξαγωγής λοταριών στη Γαλλία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, όμως, η γαλλική κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίησή του, πουλώντας ένα μεγάλο ποσοστό του σε ιδιωτική εταιρεία.

 

Τα σχέδια της γαλλικής κυβέρνησης

Αν και η πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον FDJ δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη, το δημοσίευμα κάνει λόγο για έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών τις επόμενες εβδομάδες. Σύμφωνα με όσα γράφονται, οι υπεύθυνοι επιθυμούν να διατηρήσoυν μόνο το 25% της κρατικής εταιρείας και να παραχωρήσουν σε ιδιωτικές εταιρείες το υπόλοιπο μετοχικό κεφάλαιο. Αυτή τη στιγμή, η γαλλική κυβέρνηση διατηρεί το 72% της εταιρείας, η οποία λειτουργεί από το 1936.

Η αξία του FDJ, μάλιστα, υπολογίζεται πως ξεπερνά τα μερικά δις ευρώ και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τουλάχιστον 10 δις από την ιδιωτικοποίησή του.

 

Υπόσχεση για κέρδη και ανάπτυξη από τον FDJ

Η κρατική εταιρεία, μάλιστα, αποτελεί εξαιρετική επένδυση για τους ενδιαφερόμενους από τον ιδιωτικό τομέα, όχι μόνο επειδή εξασφαλίζει κέρδη δις ευρώ κάθε χρόνο (15,1 δις ευρώ για το 2017), αλλά και επειδή βρίσκεται σε φάση περαιτέρω ανάπτυξης και εκμοντερνισμού του δικτύου της. Αυτό σημαίνει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα αποκτήσουν μια αναπτυσσόμενη εταιρεία, η οποία ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες επίγειων λοταριών στον κόσμο.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.
Οι καλύτερες νόμιμες εταιρίες στοιχήματος για στοιχημα online:

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη
 

Προσφορά εγγραφής


Επίσκεψη