Κένυα: Στην κορυφή της διαφημιστικής αγοράς οι εταιρείες στοιχημάτων

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η αγορά στοιχήματος στην Κένυα έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό και η ανάπτυξή της έχει ωφελήσει και άλλους τομείς της οικονομίας της χώρας, όπως η διαφημιστική αγορά, Εξάλλου, όπως φανερώνει μια νέα έκθεση από την εταιρεία ερευνών ΜΜΕ Reelforge, οι εταιρείες στοιχήματος κυριαρχούν στη διαφημιστική αγορά και ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα στον τομέα.

Η νέα αυτή έκθεση αποδεικνύει ότι η διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών είναι σημαντική, αλλά και επικερδής, και λειτουργεί ως επιχείρημα για όσους αντιτίθενται στις προτάσεις της κυβέρνησης για μείωση, ακόμη και καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων.

 

Οι επιδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών στη διαφημιστική αγορά

To 2018, η διαφημιστική αγορά στην Κένυα εξασφάλισε έσοδα ύψους 820 εκατομμυρίων ευρώ και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών προήλθε από τις νόμιμες εταιρείες στοιχήματος της χώρας. Αναλυτικότερα, οι εταιρείες στοιχήματος ευθύνονται για το 22% των εσόδων, έχοντας ξεπεράσει τιτάνες της διαφημιστικής αγοράς, όπως οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οι χρηματιστηριακές εταιρείες. Επιπλέον, η αύξηση στο μερίδιο που κατέχουν οι στοιχηματικές εταιρείες στη διαφημιστική αγορά έχει εκτοξευθεί από το 0,3% του 2014!

Σύμφωνα με την έκθεση, τέλος, οι 5 από τους 10 κορυφαίους διαφημιζόμενους στην Κένυα είναι εταιρείες στοιχήματος. πρόκειται για τις Shabiki, Sportpesa, Tatua, Lotto and Supa 5.

 

Απαισιοδοξία για το διαφημιστικό μέλλον

Παρά τα εξαιρετικά αποτελέσματα και την προσφορά της αγοράς στοιχήματος στη διαφημιστική αγορά, οι αρμόδιοι στην Κένυα εξετάζουν τρόπους, προκειμένου να μειώσουν τη διείσδυση των τυχερών παιχνιδιών στην καθημερινότητα των πολιτών. Η κυβέρνηση έχει ήδη προτείνει διάφορα μέτρα που θα μειώσουν τις στοιχηματικές διαφημίσεις σε μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα, μάλιστα, είχε προταθεί ακόμη και η καθολική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων – ωστόσο, το σχετικό νομοσχέδιο αποσύρθηκε λίγο αργότερα. Οι αρμόδιοι βασίζονται στη δικαιολογεί ότι η εξάπλωση των τυχερών παιχνιδιών στη χώρα έχει αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες και προκαλεί προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.