Προς αύξηση των φόρων στα επίγεια τυχερά παιχνίδια οδεύει η Λετονία

Ο νέος προϋπολογισμός της Λετονίας για το 2020 προβλέπει μια σειρά από αυξήσεις στην φορολογία που καλούνται να πληρώνουν όσες νόμιμες εταιρείες προσφέρουν επίγεια τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα με το κείμενο του προϋπολογισμού, ο οποίος δεν έχει ακόμη ψηφιστεί, οι ετήσιοι φόροι που συνοδεύουν τη λειτουργία κάθε νόμιμου τυχερού παιχνιδιού θα αυξηθούν.

Ωστόσο, η αύξηση στη φορολογία δεν πρόκειται να επηρεάσει τα online τυχερά παιχνίδια. Οι προβλέψεις του προϋπολογισμού αναφέρονται ξεκάθαρα αποκλειστικά στα επίγεια παιχνίδια που διεξάγονται ανά τη χώρα, όπως τα φρουτάκια και τα παιχνίδια των επίγειων καζίνο.

 

Τι προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός;

Σύμφωνα με το κείμενο του νέου προϋπολογισμού, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, οι αρμόδιοι προτείνουν την αύξηση των σταθερών ποσών που πληρώνουν όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα των επίγειων τυχερών παιχνιδιών. Αναλυτικότερα, το ποσό για κάθε μηχάνημα με φρουτάκια θα αυξηθεί από τα 4.164 στα 5.172 ευρώ, ενώ για τις ρουλέτες και τα επιτραπέζια παιχνίδια θα αυξηθεί από τα 23.400 στα 28.080 ευρώ.

Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει μία ακόμη αλλαγή, όσον αφορά στην αξιοποίηση των δημοσίων εσόδων από φόρους. Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι το 90% των φόρων θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των αναγκών του ετήσιου προϋπολογισμού, ενώ το 10% θα παραμένει στα ταμεία των δημοτικών Αρχών που συγκεντρώνουν τους φόρους.

Οι νέοι φόροι θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2020, αν ο προϋπολογισμός εγκριθεί, και οι υπεύθυνοι αναμένουν σημαντικά έσοδα. Άλλωστε, στη Λετονία λειτουργούν περισσότερα από 8.600 επίγεια φρουτάκια και περισσότερα από 60 επιτραπέζια παιχνίδια. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τα συνολικά έσοδα από τους φόρους θα αυξηθούν κατά 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ενώ ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει σημαντική αύξηση των φόρων στον επίγειο τομέα, τέλος, δεν αναφέρει καμία αλλαγή για τον online.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.