Αισιόδοξη για το μέλλον η αγορά online τυχερών παιχνιδιών του Γιβραλτάρ

Το μέλλον της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Γιβραλτάρ έχει απασχολήσει τους υπεύθυνους αρκετά τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας των αλλαγών που έχει προκαλέσει το Brexit. Από την 1η Ιανουαρίου του 2021, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ίδιο συμβαίνει και με το Γιβραλτάρ, το οποίο συνδέεται με το πρώην μέλος της Ε.Ε..

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποχώρηση του Γιβραλτάρ από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σχετίζονται μόνο με τη μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων (πολλοί Ισπανοί εργάζονται στο Γιβραλτάρ), αλλά και την παροχή υπηρεσιών. Άλλωστε, πολλές ιστοσελίδες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ευρώπη το κάνουν μέσω της άδειας που έχουν αποκτήσει από το Γιβραλτάρ.

 

Αλλάζει πορεία προς την ανάπτυξη η αγορά τυχερών παιχνιδιών

Η επόμενη ημέρα για την αγορά τυχερών παιχνιδιών του Γιβραλτάρ απασχόλησε πολύ τους υπεύθυνους των στοιχηματικών ιστοσελίδων που εδρεύουν εκεί και πολλές άλλαξαν έδρα, προτιμώντας την ασφαλή λύση της Μάλτας, για παράδειγμα (όπως η Bet365). Κάποιες άλλες, όμως, αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί και να ενισχύσουν τις προσπάθειες της αγοράς για την επόμενη ημέρα.

Οι αρμόδιοι του Γιβραλτάρ, πάντως, πιστεύουν ότι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην επέκταση των στοιχηματικών ιστοσελίδων της χώρας στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι συμφωνίες που απαιτούνταν για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς έχουν επιτευχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή και δεν αποκλείεται η χώρα να εκμεταλλευτεί τις προνομιακές διατάξεις μιας άλλης συμφωνίας: αυτής της ζώνης Σένγκεν, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων προς και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια τέτοια εξέλιξη θα βοηθήσει την αγορά τυχερών παιχνιδιών του Γιβραλτάρ να διατηρήσει το ευνοϊκό νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε έως σήμερα, αλλά και να εκμεταλλευτεί τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.