Σχεδόν στο μισό μειώθηκαν οι στοιχηματικές χορηγίες προς τον αγγλικό αθλητισμό

Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι η παρουσία των στοιχηματικών εταιρειών στον αθλητισμό (ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο) μειώθηκε αρκετά τα τελευταία δύο χρόνια. Σύμφωνα με την έρευνα, οι αγγλικές στοιχηματικές εταιρείες, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής τους, έχουν μειώσει σχεδόν στο μισό τις χορηγίες τους προς το ποδόσφαιρο, το κρίκετ και το ράγκμπι τα τελευταία δύο χρόνια.

Η εν λόγω εξέλιξη συνδέεται άμεσα και με τη συζήτηση που έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία εξετάζει το κατά πόσο οι στοιχηματικές χορηγίες στον αθλητισμό παρασύρουν ευπαθείς ομάδες (όπως οι ανήλικοι) στα τυχερά παιχνίδια. Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι θετικές, χωρίς την ανάγκη κρατικής παρέμβασης.

 

Τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας

Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Caytoo και δείχνει ότι η παρουσία στοιχηματικών εταιρειών στα αγγλικά γήπεδα, μέσω χορηγιών, έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τομέας του στοιχήματος ήταν ο βασικός χορηγός του αθλητισμού πριν δύο χρόνια, με ποσοστό 15,3%. Σήμερα, όμως, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 8,1%.

Τα στοιχεία που αναφέρει η έρευνα αφορούν στο ποδόσφαιρο, στο ράγκμπι και στο κρίκετ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, όμως, η μεγάλη μείωση του ποσοστού οφείλεται κατά κύριο λόγο στο ποδόσφαιρο, το οποίο πριν δύο χρόνια κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό στοιχηματικών χορηγιών. Για του λόγου το αληθές, πριν δύο χρόνια, το 32,7% των χορηγιών προς το ποδόσφαιρο σχετίζονταν με στοιχηματικές εταιρείες. Σήμερα, το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί και δεν ξεπερνά το 15,2%.

Η μείωση, τέλος, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή που αντιμετωπίζουν οι φορείς της αγοράς τις σχέσεις ανάμεσα σε αθλητισμό και τυχερά παιχνίδια. Τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει πολλές συζητήσεις σχετικά με τα υπέρ και τα κατά των στοιχηματικών χορηγιών, στις οποίες συμμετέχουν στοιχηματικές εταιρείες, αθλητικοί σύλλογοι και κρατικοί φορείς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.