Στο 70% ο δείκτης επιτυχίας της νόμιμης αγοράς online στοιχήματος στη Σουηδία

Η Σουηδία νομιμοποίησε το online στοίχημα την 1η Ιανουαρίου του 2019 και οι παίχτες έχουν πλέον αρκετές εναλλακτικές, προκειμένου να στοιχηματίζουν ή να παίζουν σε άλλα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου. Ωστόσο, μια νέα έρευνα δείχνει ότι η επιτυχία της νόμιμης αγοράς online τυχερών παιχνιδιών είναι μικρότερη από το αναμενόμενο.

Η εν λόγω έρευνα, άλλωστε, δείχνει ότι ο δείκτης επιτυχίας της νόμιμης αγοράς κυμαίνεται αρκετά χαμηλά, στο 70%. Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Σουηδών παιχτών προτιμά τις μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες και πολλοί, μάλιστα, αναζητούν ακριβώς αυτό: μη αδειοδοτημένες ιστοσελίδες.

 

Τα αποτελέσματα της νέας έρευνας

Από την πρώτη στιγμή που η αγορά online στοιχήματος απελευθερώθηκε στη Σουηδία, οι αρμόδιοι εξετάζουν πολλές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων και τα Google trends, τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις της Google στον συγκεκριμένο τομέα. Η νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο από την εταιρεία BonusFinder και δείχνει ότι το 30% των Σουηδών παιχτών αναζητά όρους όπως το “εταιρεία στοιχήματος χωρίς άδεια”.

Αυτό σημαίνει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παιχτών, όχι μόνο προτιμά στη θεωρία κάποια μη αδειοδοτημένη ιστοσελίδα, αλλά μπαίνει στον κόπο και να ψάξει ποιες είναι αυτές και να διαλέξει μία ανάμεσά τους. Το ποσοστό δεν είναι τόσο μεγάλο, βέβαια, και δείχνει ότι πολλοί παίχτες προτιμούν τις νόμιμες ιστοσελίδες στοιχήματος. Το ποσοστό αυτών που δε σκέφτονται καν να προτιμήσουν μια αδειοδοτημένη εταιρεία, όμως, προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους.

Οι λόγοι, τέλος, που κάποιος παίχτης μπορεί να προτιμήσει μια αδειοδοτημένη ιστοσελίδα έναντι μιας αδειοδοτημένης είναι αρκετοί. Οι μη αδειοδοτημένες έχουν λιγότερα έξοδα, αφού δεν είναι αναγκασμένες να πληρώνουν φόρους και τέλη λειτουργίας. Παράλληλα, δεν είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τους περιορισμούς της σουηδικής αγοράς, που στοχεύουν στην προστασία των παιχτών, είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο είτε όχι. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερα (προσφορές, καλύτερες αποδόσεις, αποτελεσματικότερες καμπάνιες προβολής). Ωστόσο, με αυτόν τον τρόπο, οι παίχτες θυσιάζουν πρώτα απ’ όλα την ασφάλειά τους και έπειτα την εύρυθμη λειτουργία της νόμιμης αγοράς.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.