Εξαιρετικά χαμηλά τα ποσοστά εθισμού στον τζόγο στην Ισπανία

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ισπανία υποστηρίζει ότι τα ποσοστά εθισμού στον τζόγο που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη χώρα είναι εξαιρετικά χαμηλά. Σύμφωνα με την έρευνα, μάλιστα, τα ποσοστά εθισμού στην Ισπανία είναι τα τέταρτα χαμηλότερα στον κόσμο!

Η νέα έρευνα υποστηρίζει ότι τα ποσοστά εθισμού στον τζόγο είναι πολύ χαμηλά και πως ελάχιστο κομμάτι του πληθυσμού αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα – αρκετά μικρότερο από το αντίστοιχο σε Αγγλία και Αυστραλία για παράδειγμα.

 

Τα αποτελέσματα της ισπανικής έρευνας

Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από έναν καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Charles III στη Μαδρίτη και υποστηρίζει ότι τα ποσοστά του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο είναι σχεδόν αμελητέα. Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 0,5% του συνόλου του πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο, παρόλο που τα τυχερά παιχνίδια είναι νόμιμα στη χώρα.

Παράλληλα, μόλις το 2,5% του συνόλου του πληθυσμού που αντιμετωπίζει γενικότερα προβλήματα εθισμού (σε αλκοόλ, ουσίες κτλ.) αφορά σε Ισπανούς που έχουν εθιστεί στον τζόγο.

Η έρευνα καταλήγει πως το πρόβλημα εθισμού στον τζόγο είναι σχεδόν αμελητέο στην Ισπανία και πως δεν υπάρχουν σημάδια ανησυχίας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να εφησυχάσουν, αφού τα προληπτικά μέτρα που έχουν λάβει λειτουργούν άψογα και πρέπει να συνεχίσουν με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Δείτε επίσης και την έρευνα που συνδέει το live στοίχημα με αρνητικές συμπεριφορές η οποία πραγματοποιήθηκε Ισπανούς παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.