Κατώτατο όριο ηλικίας στα social τυχερά παιχνίδια θεσπίζει η Apple

Η Apple αποφάσισε να εισάγει μια σειρά περιορισμών στα apps τυχερών παιχνιδιών που είναι διαθέσιμα στο ηλεκτρονικό κατάστημα App Store και επικεντρώθηκε κατά κύριο λόγο στα social τυχερά παιχνίδια, θεσπίζοντας ένα κατώτατο όριο ηλικίας. Το όριο αυτό θεσπίστηκε στα 17 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι κανείς δε θα μπορεί να κατεβάσει κάποιο app με τυχερά παιχνίδια πριν τα 17α γενέθλιά του, ακόμη κι αν δεν απαιτεί χρήματα για τη συμμετοχή.

Τα social τυχερά παιχνίδια είναι μια αναπτυσσόμενη αγορά στο διαδίκτυο, ειδικά σε ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών και στα social media. Σε αντίθεση με τα συνηθισμένα τυχερά παιχνίδια, δε ζητούν πονταρίσματα και χρήματα από τους παίχτες. Το μόνο που ζητούν είναι η συμμετοχή, προκειμένου να μοιράσουν πλούσια δώρα.

 

Το νέο τοπίο για τα social τυχερά παιχνίδια στο App Store

To νέο όριο ηλικίας θεσπίστηκε επίσημα στις 20 Αυγούστου, γεγονός που σημαίνει ότι κανείς παίχτης κάτω των 17 ετών δε μπορεί να κατεβάσει στο iPhone του οποιοδήποτε app περιέχει social τυχερά παιχνίδια, όπως ρουλέτες, λοταρίες, στοιχήματα, πόκερ και άλλα παιχνίδια τύχης. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, άλλωστε, τα παιχνίδια αυτά δεν παρουσιάζουν κανέναν άμεσο κίνδυνο προς τους ανήλικους (αφού δε ζητούν χρήματα για πονταρίσματα και στοιχήματα), αλλά μπορούν να καταλήξουν ως πρόσφορο έδαφος προετοιμασίας για τα κανονικά τυχερά παιχνίδια.

Παράλληλα, η Apple προχώρησε σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, προκειμένου τα εν λόγω παιχνίδια να είναι διαθέσιμα μόνο σε άτομα άνω των 19 ετών. Επιπλέον, ανανεώθηκε η συμφωνία της με την κυβέρνηση της Κίνας, προκειμένου κανένα τυχερό παιχνίδι (social ή κανονικό) να μην είναι διαθέσιμο στην κινεζική έκδοση του App Store.

Θυμίζουμε, τέλος, ότι σύντομα λήγει και η διορία που έχουν όσες στοιχηματικές εταιρείες και εταιρείες τυχερών παιχνιδιών θέλουν να διαθέτουν apps στο App Store. Μόλις η διορία λήξει, στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple θα εμφανίζονται μόνο οι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν ειδικά για το λειτουργικό σύστημα iOS.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.