Ηνωμένο Βασίλειο: Για πρώτη φορά κλινική αποτοξίνωσης από τον τζόγο για παιδιά!

Το αγγλικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε μια πρωτοποριακή υπηρεσία, η οποία θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία. Πρόκειται για το πρώτο κέντρο αποτοξίνωσης από τον τζόγο που απευθύνεται και σε παιδιά! Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία φαντάζει υπερβολική, αλλά κρίθηκε αναγκαία από τους αρμόδιους, εξαιτίας των υψηλών ποσοστών ανήλικων με προβλήματα εθισμού στον τζόγο που έχουν παρατηρηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με έρευνες, άλλωστε, περισσότερα από 55.000 παιδιά έχουν διαγνωστεί με προβλήματα εθισμού στον τζόγο, ενώ υπολογίζεται ότι επιπλέον 450.000 ανήλικοι συμμετέχουν συχνά σε τυχερά παιχνίδια – περισσότεροι από όσους κάνουν χρήση αλκοόλ, τσιγάρων ή ναρκωτικών!

 

Η νέα αγγλική κλινική αποτοξίνωσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, θα ανοίξει μια σειρά νέων κλινικών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό να ενισχύσουν την καταπολέμηση των προβλημάτων εθισμού στον τζόγο. Σε αυτές θα εργάζονται εξειδικευμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι θα επικεντρώνονται στους εθισμένους στον τζόγο. Μία από αυτές τις κλινικές, μάλιστα, αυτή του Λονδίνου, θα προσφέρει ειδικές υπηρεσίες για νέους, ηλικίας 13-25 ετών!

Σύμφωνα με τους αρμόδιους, το άνοιγμα των κλινικών αποτελεί βασική προτεραιότητα του οργανισμού και μια ανάγκη που θα έπρεπε να έχει καλυφθεί πολύ νωρίτερα. Άλλωστε, όπως έχουν τονίσει, έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια στερλίνες για την ενημέρωση και την πρόληψη του εθισμού στον τζόγο, αλλά απαιτούνται ακόμη περισσότερες υποδομές που θα ειδικεύονται στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων.

Η ανακοίνωση για το άνοιγμα των νέων κλινικών, πάντως, έγινε δεκτή με ικανοποίηση, κυρίως από οργανισμούς που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι, αν και καλοδεχούμενο, το νέο μέτρο είναι λίγο και δε θα βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων εθισμού που αντιμετωπίζουν χιλιάδες Βρετανοί, ακόμη και σε μικρή ηλικία.

Τέλος να θυμίσουμε την έρευνα που που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο η οποία υποστηρίζει πως οι ισχύοντες νόμοι για την προστασία από τον εθισμό στον τζόγο είναι ανεπαρκείς.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.