Άνοιγμα της αγοράς online στοιχήματος εξετάζει η κυβέρνηση

Η ελληνική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα της αγοράς του online στοιχήματος στη χώρα μας, βάζοντας τέλος στο καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης και στις βλέψεις του ΟΠΑΠ για επαναφορά του μονοπωλίου και εγκαθίδρυσή του και στο διαδίκτυο.

 

Τα σχέδια αυτά της κυβέρνησης φαίνεται να αποκαλύπτονται στο έγγραφο που απέστειλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στον Ολλανδό ομόλογό του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προτείνοντας μέτρα για αύξηση στον τομέα των δημοσίων εσόδων. Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, το online στοίχημα και η δραστηριοποίηση των εταιρειών του εξωτερικού στην Ελλάδα μπορούν να αποφέρουν σημαντικά κέρδη για το ελληνικό Δημόσιο.

 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην πρόταση Βαρουφάκη, λοιπόν, αναμένεται να δοθεί τέλος στο καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης που ισχύει από το 2011. Το μοντέλο που θα ακολουθήσει θα είναι σαφώς πιο ελεύθερο και θα έχει ως αποτέλεσμα την έκδοση αδειών για πέντε χρόνια, για τις στοιχηματικές εταιρίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα στην Ελλάδα.

 

Κάθε μια τέτοια άδεια υπολογίζεται πως θα κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ - χρήματα που θα καταλήξουν στα δημόσια ταμεία. Παράλληλα, βέβαια, οι εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα θα έχουν να αντιμετωπίσουν και υψηλές φορολογίες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων, τα έσοδα από τη φορολογία των εταιρειών online στοιχήματος θα αγγίζουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

 

Η προγραμματισμένη απελευθέρωση της αγοράς, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα χαλαρώσει η νομοθεσία που αφορά στις εταιρείες που θα δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Οι Αρχές θα εξετάζουν προσεκτικά τις αιτήσεις των εταιρειών για αδειοδότηση, ενώ θα επιστρατευτούν και οι ευρωπαϊκοί κανόνες λειτουργίας. Η ουσιαστική διαφορά θα εντοπίζεται, άλλωστε, στο γεγονός ότι πλέον κάθε εταιρεία online στοιχήματος θα μπορεί να προχωρήσει σε αίτηση για μια από τις νέες άδειες (καθώς αυτές δε θα είναι περιορισμένες όπως σήμερα), ξοδεύοντας τα απαραίτητα ποσά και διασφαλίζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Και με τον τρόπο αυτό θα λήξει η σημερινή μεταβατική κατάσταση που, υπό την αφορμή του προσωρινού, διαιωνίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παίχτες του online στοιχήματος στην Ελλάδα.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.