Ηνωμένο Βασίλειο: Καταφύγιο σε παράνομες ιστοσελίδες βρίσκουν οι εθισμένοι παίχτες

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και σε πολλές άλλες χώρες, λειτουργεί ένα ηλεκτρονικό σύστημα εθελοντικού αποκλεισμού, στο οποίο οι παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο μπορούν να εγγραφούν και να αποκλειστούν από όλες τις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι αρκετά αποτελεσματικό, αλλά, όπως δείχνει μια νέα έρευνα, μόνο στη νόμιμη αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που δημοσίευσε το Gamstop, το εθνικό σύστημα αποκλεισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα ποσοστό των παιχτών που έχουν εγγραφεί, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε τυχερά παιχνίδια, τελικά παρασύρονται και καταφεύγουν σε παράνομες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν είναι αναγκασμένες να τους αποκλείσουν.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Gamstop

Οι υπεύθυνοι του Gamstop δημοσίευσαν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο της δημοσκόπησης. Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν 1.703 άτομα, τα οποία έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα εθελοντικού αποκλεισμού (οι 1.576 παραμένουν αποκλεισμένοι, ενώ το διάστημα αποκλεισμού των υπολοίπων έχει παρέλθει).

Από τους παραπάνω, η συντριπτική πλειοψηφία (1.231) δήλωσε ότι δε συμμετέχει σε κανένα είδους τυχερό παιχνίδι, χάρη στη μέθοδο του εθελοντικού αποκλεισμού. Ωστόσο, ένας μη αμελητέος αριθμός δήλωσε ότι έχει βρει τον τρόπο να παρακάμψει τον αποκλεισμό και να συνεχίσει να συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, 471 άτομα δήλωσαν ότι παρασύρθηκαν και κατέφυγαν σε παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών. Άλλωστε, υποχρεωμένες να μη δέχονται άτομα που συμμετέχουν στο Gamstop είναι μόνον όσες ιστοσελίδες λειτουργούν νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όσες λειτουργούν παράνομα δεν είναι υποχρεωμένες να υπακούν στους νόμους και να προστατεύουν τα μέλη τους. Κάποιοι παίχτες, τέλος, δήλωσαν ότι, παρά τον αποκλεισμό, εξακολουθούν να παίζουν σε νόμιμες ιστοσελίδες, καθώς έχουν ανακαλύψει τρόπους παράκαμψης του αποκλεισμού.

Όλα τα παραπάνω έχουν θορυβήσει τους υπεύθυνους του Gamstop, οι οποίοι ζητούν αποτελεσματικότερα μέτρα, που να εξασφαλίζουν ότι όσοι ζητούν τον αποκλεισμό τους από τα τυχερά παιχνίδια παραμένουν αποκλεισμένοι.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.