Ξεφεύγουν των ελέγχων του Facebook στοιχηματικές διαφημίσεις προς ανήλικους

Δύο νέες έρευνες, που διεξήχθησαν από οργανισμούς που προστατεύουν τους ανήλικους από επικίνδυνες συμπεριφορές, έδειξαν ότι τα φίλτρα και οι έλεγχοι που πραγματοποιεί το Facebook, προκειμένου να αποτρέπει την προβολή διαφημίσεων τυχερών παιχνιδιών, αποτυγχάνουν. Αποτέλεσμα της αποτυχίας αυτής είναι πολλοί ανήλικοι χρήστες του Facebook να εκτίθενται σε διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών, αλκοόλ, προϊόντων καπνού και άλλων συνηθειών που μπορούν να αποδειχθούν επιβλαβείς.

Οι δύο έρευνες εγείρουν σημαντικές αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των τακτικών του Facebook σε τόσο ευαίσθητα θέματα και οι υπεύθυνοι των δύο οργανισμών ζητούν ενίσχυση της προστασίας των ανηλίκων.

 

Οι έρευνες που αποκάλυψαν τις αδυναμίες του Facebook

Οι έρευνες διεξήχθησαν από τους οργανισμούς Tech Transparency Project και Reset Australia. Οι υπεύθυνοι δημιούργησαν πληρωμένες ψεύτικες διαφημίσεις στο Facebook, προωθώντας τυχερά παιχνίδια, προϊόντα αλκοόλ κτλ. Και ζήτησαν την έγκριση της πλατφόρμας για προβολή και σε ανήλικους χρήστες. Η έγκριση από τα φίλτρα και τους αλγόριθμους του Facebook δόθηκε και η αδυναμία τους ξεσκεπάστηκε στην πράξη. Φυσικά, οι ψεύτικες διαφημίσεις δεν προβλήθηκαν σε κανέναν χρήστη του Facebook, αφού οι δύο οργανισμοί τις ακύρωσαν, μόλις έγιναν δεκτές.

Οι υπεύθυνοι των δύο οργανισμών ενημέρωσαν έπειτα τους υπεύθυνους του Facebook, ενώ προέβησαν και στις αντίστοιχες ανακοινώσεις. Σε αυτές αναφέρουν ότι οι ανήλικοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι στα μηνύματα που περνούν οι διαφημίσεις των social media και για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί ως προς το τι είναι αυτό που φτάνει στα μάτια τους.

Οι υπεύθυνοι του Facebook, πάντως, δεν έχουν σχολιάσει επίσημα τα περιστατικά.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.