Ημερήσια όρια online στοιχηματισμού εν μέσω πανδημίας ζητούν Άγγλοι βουλευτές

Μια ομάδα Άγγλων βουλευτών ζητά από τις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο να θέσουν κάποια όρια, προκειμένου να προστατεύονται οι παίχτες από τις υπερβολές, όσο διαρκεί η πανδημία, αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που τους κρατούν στο σπίτι. Οι βουλευτές ζητούν να τεθεί ένα ημερήσιο όριο 50 ευρώ ανά ημέρα, προκειμένου οι παίχτες να μην παρασύρονται και να μην ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορούν.

Το αίτημα των βουλευτών αφορά στην περίοδο που το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί περιοριστικά μέτρα για την πανδημία. Οι αρμόδιοι θεωρούν ότι τα περιοριστικά μέτρα ωθούν περισσότερους στα τυχερά παιχνίδια του διαδικτύου, όπου είναι δυσκολότερος ο υπεύθυνος στοιχηματισμός και η αυτοσυγκράτηση.

 

Η πρόταση των βουλευτών για τα όρια στο online στοίχημα

Η πρόταση των Άγγλων βουλευτών απευθύνεται σε όλες τις ιστοσελίδες online στοιχήματος και στα online καζίνο που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι βουλευτές ζητούν να τεθεί ένα ημερήσιο όριο 50 ευρώ, το οποίο δε θα ξεπεραστεί. Το όριο αυτό αφορά στα χρήματα που θα μπορούν να ξοδέψουν οι παίχτες σε στοιχήματα και σε άλλα τυχερά παιχνίδια, ανεξάρτητα από το πόσα θα κερδίσουν ή θα χάσουν.

Παράλληλα, η πρόταση κάνει λόγο για προσωρινή αναίρεση του δικαιώματος να ανοίγουν πολλαπλούς λογαριασμούς σε διαφορετικές στοιχηματικές ιστοσελίδες που έχουν οι παίχτες. Με άλλα λόγια, ζητούν να μην επιτρέπεται κάτι τέτοιο, ώστε οι παίχτες να μη μπορούν να ξοδεύουν 50 ευρώ σε μία ιστοσελίδα και άλλα 50 σε κάποια άλλη.

Η συγκεκριμένη πρόταση, τέλος, δεν έχει σχολιαστεί επίσημα από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες του Ηνωμένου Βασίλειου και από άλλους φορείς της αγοράς. Τα πρώτα ανεπίσημα σχόλια, όμως, κάνουν λόγο για ένα γενικό μέτρο, που δε μπορεί να τεθεί με επιτυχία σε λειτουργία. Άλλωστε, κάθε παίχτης έχει διαφορετικό μπάτζετ για το online στοίχημα και άδικοι περιορισμοί μπορούν να οδηγήσουν πολλούς στο παράνομο online στοίχημα.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.