Νέος μηνιαίος φόρος για το online στοίχημα στη Ρουμανία

Η νέα χρονιά δεν ξεκινά ιδανικά για τις στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Ρουμανία, αφού οι αρμόδιοι έχουν επιβάλλει ένα νέο φόρο, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Ο νέος φόρος, μάλιστα, είναι μηνιαίος και προστίθεται σε αυτούς που ήδη πληρώνουν όσες εταιρείες στοιχήματος δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την προσθήκη του νέου φορολογικού βάρους για τις εταιρειες στοιχήματος τον Δεκέμβριο του 2018 και το νέο καθεστώς ισχύει από την 1η Ιανουαρίου και για κάθε μήνα.

 

Μηνιαίος φόρος για το online στοίχημα

Ο νέος φόρος αφορά σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του online στοιχήματος και των online τυχερών παιχνιδιών και θα είναι μηνιαίος. Συγκεκριμένα, θα έχει ύψος 2% επί των εσόδων του μήνα κάθε στοιχηματικής εταιρείας, είτε προσφέρει μόνο online στοίχημα είτε και άλλα τυχερά παιχνίδια. Επιπλέον, κάθε εταιρεία θα πρέπει να φροντίζει να πληρώσει το νέο φόρο έως τις 25 του επόμενου μήνα.

Ο συγκεκριμένος φόρος προστίθεται στους ήδη υπάρχοντες που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη Ρουμανία. Θυμίζουμε ότι κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη να πληρώνει κάθε χρόνο το 16% των ακαθάριστων εσόδων της. Επιπλέον, με νέα απόφαση, κάθε εταιρεία online στοιχήματος θα πρέπει να πληρώνει επιπλέον 5.000 ευρώ για να διατηρήσει την άδειά της για κάθε χρονιά. Αντίστοιχα, οι εταιρείες του επίγειου στοιχήματος θα πληρώνουν επιπλέον 1.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Ενώ, πάντως, τα φορολογικά βάρη των στοιχηματικών εταιρειών αυξάνονται μέσα στο 2019, πολλοί θεωρούν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα, αφού ο νέος φόρος θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος από το τελικό 2%.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.