Οι θέσεις της RGA στο Greek Gaming Conference 2014

Η RGA (Remote Gambling Association) συμμετείχε στο Greek Gaming Conference 2014 που διεξήχθη στις 2 Οκτωβρίου και παρουσίασε τις θέσεις της εναντίον του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ και στο online στοίχημα, το οποίο προωθούν οι ελληνικές Αρχές. Οι τοποθετήσεις της RGA ήρθαν μερικές ημέρες αφότου το ΣτΕ δικαίωσε τον ΟΠΑΠ, όσον αφορά στο μονοπώλιο στο επίγειο στοίχημα.

 

Η RGA, λοιπόν, επανέλαβε για πολλοστή φορά τη θέση της ότι ο μόνος τρόπος για να καταστεί κερδοφόρα η ελληνική αγορά είναι να παραμείνει ανοιχτή σε εταιρείες στοιχημάτων του εξωτερικού, οι οποίες θα λειτουργούν νόμιμα και θα πληρώνουν φόρους στο ελληνικό Δημόσιο. Άλλωστε, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι, ακόμη και στο σημερινό καθεστώς, το οποίο επιτρέπει μόνο σε 24 εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, οι φόροι ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

 

Επιπλέον, η RGA υποστηρίζει πως σκοπός των ελληνικών Αρχών δεν είναι η προστασία των καταναλωτών, αλλά η τήρηση της υπόσχεσης προς τους νέους ιδιοκτήτες του ΟΠΑΠ. Προκειμένου να ανεβάσουν την αξία του Οργανισμού, οι υπεύθυνοι υποσχέθηκαν και προώθησαν το μονοπώλιο και στο online στοίχημα, το οποίο, όμως, βρήκε αντίθετη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε, η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραχώρηση ενός τέτοιου μονοπωλίου δεν ήταν τυπική, αναφέρει η RGA. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός, όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκοί νόμοι, και όχι απλά να παραχωρηθεί το μονοπώλιο.

 

Τέλος, οι υπεύθυνοι της RGA τονίζουν πως ναι μεν ο ΟΠΑΠ είναι μια εταιρεία που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, ωστόσο η εμπειρία του στο online στοίχημα είναι πολύ μικρή. Αυτό ενδεχομένως να έχει ως αποτέλεσμα πολλοί Έλληνες παίχτες να προτιμήσουν τη λύση των μη αδειοδοτημένων ιστοσελίδων online στοιχήματος και να στοιχηματίζουν χωρίς ασφάλεια και προστασία. Άλλωστε, οι 24 εταιρείες που αδειοδοτήθηκαν προσωρινά έχουν αποδείξει ότι η ανοιχτή αγορά του online στοιχήματος μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα και να ωφελήσει όλες τις πλευρές.

 

Μάθετε τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες της χώρας μας.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.