Νέοι διαφημιστικοί κανόνες για τις αγγλικές στοιχηματικές εταιρίες

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, μπήκε στα “χωράφια” της διαφημιστικής ρυθμιστικής Αρχής (ASA) και εξέδωσε κάποιους νέους κανόνες, σχετικά με τις νόμιμες πρακτικές διαφήμισης των εταιριών στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Μέσω των νέων κανόνων, ενισχύεται η προστασία των καταναλωτών (με τη συμβολή και των κανόνων του ευρωπαϊκού νόμου GDPR περί προσωπικών δεδομένων), ενώ μεταφέρονται επιπλέον αρμοδιότητες τιμωρίας των παραβατών στην UKGC.

Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ στις 31 Οκτωβρίου του 2018 και θα ισχύσει ανεξαιρέτως για όλες τις εταιρείες στοιχήματος που διαφημίζονται σε οποιοδήποτε μέσο, όπως η τηλεόραση και το διαδίκτυο.

 

Οι αλλαγές που φέρνουν οι κανονισμοί της UKGC

Σύμφωνα με το νέο νόμο, κάθε στοιχηματική εταιρία που δραστηριοποιείται νόμιμα στη χώρα θα πρέπει να τηρεί στο ακέραιο τους νόμους περί διαφήμισης στοιχηματικών προϊόντων. Τους ίδιους νόμους, όμως, θα πρέπει να τηρούν και οι συνεργάτες (affiliates) των στοιχηματικών ιστοσελίδων που προωθούν τις υπηρεσίες τους. Μια στοιχηματική εταιρία, μάλιστα, θα είναι υπόλογη και για τυχόν παραβάσεις που έχει κάνει ένας από τους συνεργάτες της.

Παράλληλα, θα γίνονται συχνοί έλεγχοι, για να εντοπιστούν οι εταιρίες εκείνες που βομβαρδίζουν χρήστες του internet με spam mail και μηνύματα που δεν έχουν ζητήσει, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του GDPR.

Οι νέοι κανονισμοί, πάντως, διευκολύνουν το ελεγκτικό έργο των αρμόδιων Αρχών, ενώ παράλληλα διευρύνουν και τις εξουσίες της UKGC. Άλλωστε, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή θα έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει κάποια στοιχηματική εταιρία που έχει παραβεί το νόμο, ακόμη και συμπληρωματικά προς την αντίστοιχη τιμωρία της διαφημιστικής Αρχής ASA.

Κάθε εταιρία, τέλος, θα έχει στη διάθεσή της μια βελτιωμένη πλατφόρμα παραπόνων και ενστάσεων, τα οποία θα επιλύονται εντός οχτώ εβδομάδων.

 

Η αντίδραση της αγοράς

Οι παραπάνω κανονισμοί και οι περιορισμοί που επιβάλλουν δεν εκπλήσσουν κανέναν από τον χώρο του στοιχήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλωστε, η UKGC είχε προειδοποιήσει τις στοιχηματικές εταιρίες ότι θα πρέπει στο εξής να είναι ακόμη πιο προσεκτικές με τις διαφημίσεις που προβάλλουν, αλλά και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση της λειτουργίας της διαφημιστικής αγοράς.

Να σας θυμίσουμε πως οι αρμόδιες Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Οκτώβριο είχαν προτείνει νέους περιορισμούς για την στοιχηματική αγορά της χώρας.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.