Αυστραλία: Επέκταση διαφημιστικών περιορισμών και στο live streaming αγώνων

Οι Αυστραλοί νομοθέτες συνεχίζουν να τοποθετούν εμπόδια στην διαφημιστική πορεία των στοιχηματικών εταιριών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, αφού μετά τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, εξετάζονται και νέοι στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, από τις 30 Μαρτίου, ισχύει ο νόμος που απαγορεύει την προβολή στοιχηματικών διαφημίσεων σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές μεταδόσεις αθλητικών γεγονότων. Ο συγκεκριμένος νόμος επιβάλλει αρκετούς περιορισμούς και, όπως φαίνεται, οι αρμόδιοι θέλουν να τους επεκτείνουν και στο διαδίκτυο, σε πλατφόρμες που μεταδίδουν ζωντανά αγώνες μέσω live streaming.

 

Σε ασφυκτικό κλοιό η διαφημιστική αγορά στοιχήματος

Θυμίζουμε ότι ο νόμος για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο στην Αυστραλία απαγορεύει την προβολή διαφημίσεων με στοιχηματικές εταιρίες, πέντε λεπτά πριν την έναρξη ενός αγώνα έως και πέντε λεπτά μετά τη λήξη του, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8:30 το βράδυ. Ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τα παραπάνω αποκλειστικά για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά τα τελευταία χρόνια, η παρακολούθηση αγώνων μέσω πλατφορμών live streaming στο διαδίκτυο έχει κερδίσει πολύ έδαφος.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να εξετάζουν το ενδεχόμενο επέκτασης των περιορισμών που έχουν ήδη επιβληθεί και στα νέα αυτά μέσα. Σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια “ασφαλή ζώνη” σε παραδοσιακά και νέα μέσα, ειδικά κατά τις ώρες που παρακολουθούν και μικρά παιδιά.

Οι αρμόδιοι, τέλος, έχουν ήδη λάβει υπόψη τους σχετικές προτάσεις από τη βιομηχανία στοιχήματος, ενώ καλούν παράλληλα τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν νέες προτάσεις για το θέμα, έως τις 26 Ιουλίου.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.