Άμεση δημιουργία αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής ζητούν Ιρλανδοί βουλευτές

Η αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας είναι μεγάλη και αρκετά εκτεταμένη, αλλά αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, εξαιτίας της απουσίας αυστηρών κανόνων και συντεταγμένης ρύθμισης. Άλλωστε, η ιρλανδική αγορά έχει την ιδιαιτερότητα να αυτορυθμίζεται και να μη βασίζεται σε μια αρμόδια Αρχή, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Η συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα αποτελεί μια σημαντική έλλειψη, η οποία βλάπτει την αγορά και τους παίχτες των τυχερών παιχνιδιών και για αυτό φορείς από κάθε τομέα ζητούν την άμεση δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής.

Ο νέος νόμος που ισχύει στην Ιρλανδία, βέβαια, και που στοχεύει στο να ρυθμίσει αποτελεσματικότερα την αγορά τυχερών παιχνιδιών, προβλέπει τη δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της το 2023. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη συνεδρίαση, αρκετοί βουλευτές ζήτησαν από την κυβέρνηση να επισπεύσει τη δημιουργία της.

 

Τεράστια έλλειψη η απουσία ρυθμιστικής Αρχής

Ο ισχύων νόμος έχει φέρει μια σειρά από αλλαγές στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Ιρλανδίας και έχει επιβάλει αυστηρότερους κανόνες στις νόμιμες επιχειρήσεις. Παράλληλα, προβλέπει τη δημιουργία μιας ρυθμιστικής Αρχής, η οποία θα αναλάβει τον έλεγχο των νόμιμων επιχειρήσεων, την προστασία των παιχτών και την καταπολέμηση παράνομων ενεργειών, όπως το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η εν λόγω ρυθμιστική Αρχή θα αναλάβει το σύνολο της ρύθμισης της αγοράς από το 2023 και έπειτα.

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές της Ιρλανδίας θεωρούν ότι το διάστημα δύο ετών για τη δημιουργία της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής είναι αδικαιολόγητο. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ιρλανδικού κοινοβουλίου, οι βουλευτές αυτοί ζήτησαν άμεση δημιουργία της αρμόδιας Αρχής, προκειμένου να αναλάβει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα καθήκοντά της, ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας των παιχτών. Πολλοί βουλευτές, μάλιστα, έκαναν λόγο για επιτακτική ανάγκη της προστασίας των παιχτών εν μέσω της πανδημίας και των προβλημάτων που έχει προκαλέσει. Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, άλλωστε, η συμμετοχή των Ιρλανδών στα τυχερά παιχνίδια (ειδικά στο διαδίκτυο) έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.

Να θυμίσουμε τέλος πως η υπουργός Δικαιοσύνης, Helen McEntee τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε κάνει γνωστό πως η ρυθμιστική Αρχή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί, τουλάχιστον μέχρι το 2021.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.