Αντιδρά στις φημολογίες περί εκδίκησης προς τον ΟΠΑΠ η ΕΕΕΠ

Η Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) απάντησε στα δημοσιεύματα που τη θέλουν να διατηρεί εκδικητική στάση απέναντι στον ΟΠΑΠ, εξαιτίας της προσφυγής του στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτήσιας στο Λονδίνο. Ορισμένα δημοσιεύματα συνδέουν την προσφυγή του Οργανισμού με τη φήμη περί παγώματος των διαφημίσεών του, από πλευράς ΕΕΕΠ. Η Επιτροπή, όμως, απάντησε σε αυτά, με το παρακάτω δελτίο Τύπου:

 

“Αστειότητες τα περί «εκδικητικής» στάσης της ΕΕΕΠ απέναντι στην ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Η ΕΕΕΠ εκδικείται τον ΟΠΑΠ για την προσφυγή του στη διεθνή διαιτησία, εγκρίνοντας όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες του». Αυτό για όσους ξέρουν ότι η ΕΕΕΠ, όχι μόνον δεν έκοψε ούτε μια από τις διαφημίσεις που της υπέβαλε η ΟΠΑΠ Α.Ε. προς έγκριση, αλλά τις ενέκρινε όλες. Κι όμως, μερίδα έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθεί να κινείται στη σφαίρα της αστειότητας και να επαναλαμβάνει κουραστικά, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και μήνες, δήθεν «πληροφορίες», σύμφωνα με τις οποίες η ΕΕΕΠ, προκειμένου να «εκδικηθεί» την ΟΠΑΠ Α.Ε., επειδή προσέφυγε στη διεθνή διαιτησία εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου για την υπόθεση του αυστηρότερου κανονισμού της ΕΕΕΠ για τα VLTs, «κόβει» τις διαφημίσεις του Οργανισμού. Κάτι που, όπως αναφέρεται στα ίδια δημοσιεύματα, προκαλεί πλήγμα στα έσοδα των – χειμαζόμενων, λόγω της οικονομικής κρίσης- Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το έχουμε επισημάνει, με αφορμή αντίστοιχα δημοσιεύματα, μόλις στο πρόσφατο παρελθόν: Ουδέν αναληθέστερον. Πρόκειται για σενάρια που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Ωστόσο, οι συντάκτες των κειμένων, ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ρίξουν μια ματιά στα δελτία τύπου, με τα οποία η ΕΕΕΠ έχει απαντήσει σε σχετικά δημοσιεύματα. Βέβαια, η ΕΕΕΠ είναι συνηθισμένη σε ένα ιδιότυπο –πλην όμως εκ του πονηρού- «εμπάργκο» που εφαρμόζουν αρκετά ΜΜΕ, τα οποία δεν μπαίνουν καν στον κόπο να παραθέσουν έστω και αποσπασματικά μέρος των διευκρινίσεων που τους αποστέλλει η Επιτροπή, απαντώντας στα ίδια τα δημοσιεύματά τους. Αντίθετα, χαρακτηρίζονται για τη μονομέρειά τους, αφού συχνά με χαλκευμένα και ψευδή «επιχειρήματα», το μόνο που κάνουν, είναι να επιτίθενται στην Επιτροπή.

Βλέπει άραγε κανείς, πριν ή μετά την προσφυγή της ΟΠΑΠ Α.Ε., να έχουν κοπεί από την ΕΕΕΠ διαφημίσεις του Οργανισμού; Κι’ όμως, αυτό ισχυρίζονται κάποιοι «καλοθελητές», οι οποίοι, προφανώς, το μόνο που επιδιώκουν, όπως φαίνεται, είναι να δυσφημήσουν την Επιτροπή. Τέλος, να υπενθυμίσουμε το εξής: Η ΕΕΕΠ, πράγματι, βάσει των κειμένων διατάξεων, έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει το περιεχόμενο της εμπορικής επικοινωνίας τόσο του ΟΠΑΠ όσο και των υπολοίπων παρόχων τυχερών παιγνίων και, δι’ αυτής, να διασφαλίζεται ότι τα διαφημιστικά μηνύματα δεν είναι προσβλητικά για το κοινό ή/και δεν πλήττουν το κοινωνικό συμφέρον”.

Τo δελτίου Τύπου της ΕΕΕΠ, τέλος, καταλήγει με την παράθεση των εγκρίσεών της στα σχέδια επικοινωνίας που υποβλήθηκαν εκ μέρους του ΟΠΑΠ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.