Ενισχύει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος το Βέλγιο

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή του Βελγίου αποφάσισε να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχήματος και για αυτό το σκοπό ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας ομάδας ειδικών, που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο καθήκον. Η ομάδα αυτή θα αποτελείται από εκπροσώπους φορέων της αγοράς, της ιατρικής κοινότητας και επιστήμονες, οι οποίοι θα αποφασίσουν αρχικά για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί και έπειτα για τους τρόπους που θα την εφαρμόσουν.

Η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας και η ενίσχυση του τομέα της καταπολέμησης του παράνομου στοιχηματισμού αποτέλεσε μια ακόμη πρωτοβουλία της νέας προέδρου της ρυθμιστικής Αρχής του Βελγίου, Magali Clavie.

 

Οι στόχοι του Βελγίου για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού

Σκοπός της νέας ομάδας είναι η καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού, ο οποίος έχει παρουσία στην αγορά του Βελγίου – αν και όχι ιδιαίτερα μεγάλη. Οι αρμόδιοι έχουν θορυβηθεί από την αύξηση του παράνομου στοιχηματισμού, ειδικά μετά το lockdown που προκάλεσε η πανδημία και μείωσε τις επιλογές των παιχτών.

Για αυτό το σκοπό, η νέα ομάδα θα αναλάβει αρχικά να συγκεντρώσει τις απόψεις της αγοράς, σχετικά με τους καταλληλότερους τρόπους καταπολέμησης του προβλήματος. Παράλληλα, θα συζητήσει κάθε πιθανό τρόπο αντιμετώπισης, έως ότου αποφασίσει για τους πιο αποτελεσματικούς. Δύο από τους πυλώνες των επόμενων συνεδριάσεων θα είναι τρόποι για να μπορούν οι παίχτες να ξεχωρίζουν αποτελεσματικότερα τις νόμιμες από τις παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος, αλλά και κίνητρα για να μη στοιχηματίζουν σε ιστοσελίδες που δε διαθέτουν άδεια.

Τέλος, μεγάλη βάση θα δοθεί και στις διαθέσιμες μεθόδους, προκειμένου να εντοπίζονται παίχτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο. Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με τους αρμόδιους, θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τις προσπάθειες που γίνονται, προκειμένου να προστατεύονται αποτελεσματικά οι Βέλγοι παίχτες.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.