Αλλαγές στις οδηγίες κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος προτείνει η Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην ανακοίνωση μιας νέας σειράς προτάσεων, σχετικά με την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος εντός της Ε.Ε.. Οι νέες προτάσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αυστηρότερους κανόνες, τη δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής Αρχής, αλλά και αυστηρότερο έλεγχο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω κρυπτονομισμάτων.

Οι νέες αυτές προτάσεις δεν είναι δεσμευτικές, αλλά οι αρμόδιοι ξεκαθαρίζουν ότι η υιοθέτησή τους αποτελεί μονόδρομο για τη συντονισμένη δράση των κρατών μελών της Ε.Ε. κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων.

 

Οι προτάσεις της Ε.Ε. κατά του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Μια από τις σημαντικότερες προτάσεις που κατέθεσαν οι αρμόδιοι είναι αυτή της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής Αρχής (AMLA), η οποία θα συντονίζει τις ενέργειες όλων των αντίστοιχων εθνικών Αρχών της Ευρώπης. Παράλληλα, η ίδια Αρχή θα αναλαμβάνει να εποπτεύει στο σύνολό τους τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι και οι ιστοσελίδες τυχερών παιχνιδιών.

Παράλληλα, η Ε.Ε. προτείνει τη δημιουργία αυστηρότερων νόμων για την πρόληψη των παράνομων φαινομένων. Οι νόμοι αυτοί θα προβλέπουν αποτελεσματικότερη ταυτοποίηση για κάθε είδους συναλλαγή, ενώ θα δίνουν περισσότερες αρμοδιότητες στις εθνικές Αρχές που καταπολεμούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι προτάσεις των υπευθύνων συνεχίζονται και περιλαμβάνουν αυστηρότερους κανόνες σε όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, τη δημιουργία μιας μαύρης και μιας γκρίζας λίστας, με χώρες που δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος (σαν αυτή της διεθνούς FATF), αλλά και όρια σε επιλεγμένες συναλλαγές.

Όπως είναι φυσικό, οι παραπάνω προτάσεις, αν υιοθετηθούν, θα επηρεάσουν και τη λειτουργία των ιστοσελίδων στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που δραστηριοποιούνται νόμιμα (αλλά και παράνομα) στην Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι των ιστοσελίδων θα αναγκαστούν να είναι πιο προσεκτικοί στις συναλλαγές τους (ειδικά σε όσες μπορεί να είναι ύποπτες) και να ταυτοποιούν αποτελεσματικότερα τα μέλη τους.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.