Αυστραλία: Περιορισμούς στις στοιχηματικές διαφημίσεις ζητά η Unicef

Η Unicef ζήτησε από την κυβέρνηση της Αυστραλίας να εξετάσει πιο προσεκτικά το ζήτημα των στοιχηματικών διαφημίσεων και να προχωρήσει σε αυστηρότερους περιορισμούς, προκειμένου να προστατευτούν οι ανήλικοι. Σύμφωνα με τη Unicef, τα ισχύοντα μέτρα, αν και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δεν είναι αρκετά, προκειμένου να προστατέψουν τους ανήλικους από την έκθεση σε διαφημίσεις στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

Θυμίζουμε ότι η Αυστραλία έχει απαγορέψει την προβολή διαφημίσεων σε διάφορα μέσα και κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων αθλητικών γεγονότων.

 

Οι προτροπές της Unicef

Ο ισχύων νόμος στην Αυστραλία απαγορεύει τις διαφημίσεις σε internet, ραδιόφωνο και τηλεόραση, κατά διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων αθλητικών γεγονότων από τις 5:00 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ. Ωστόσο, η Unicef αναφέρει ότι το συγκεκριμένο μέτρο δεν αρκεί για να προστατευθούν οι ανήλικοι από τις επιπτώσεις των τυχερών παιχνιδιών και ζητά ακόμη περισσότερους περιορισμούς από τους αρμόδιους. Ένας τέτοιος είναι να επεκταθεί η απαγόρευση διαφημίσεων και κατά το λεγόμενο prime time της τηλεόρασης, έως τις 9:00 το βράδυ.

Η Unicef βασίζεται και στα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας, η οποία δείχνει την αναποτελεσματικότητα των ισχύοντων μέτρων. Σύμφωνα με την έρευνα, το 82% των εφήβων στην Αυστραλία στοιχηματίζει κάθε χρόνο, ενώ το 15% των νέων ηλικίας από 12 έως 17 κινδυνεύει να αποκτήσει πρόβλημα εθισμού στον τζόγο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.