Αύξηση στο κόστος των αδειών προτείνει η UKGC

Η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, η UKGC, συνεχίζει να καταθέτει τις προτάσεις της για την αναδιάρθρωση του νόμου που ρυθμίζει την αγορά και ανάμεσα στις νέες προτάσεις βρίσκεται και μία που αναμένεται να κοστίσει πολλά χρήματα στις ιστοσελίδες στοιχήματος και άλλων τυχερών παιχνιδιών που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα. Η νέα πρόταση της UKGC περιλαμβάνει την αύξηση του κόστους αίτησης και διατήρησης των αδειών που εξασφαλίζουν όσες ιστοσελίδες δραστηριοποιούνται νόμιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αύξηση που προτείνεται, μάλιστα, είναι αρκετά υψηλή. Ωστόσο, αναμένεται να επηρεάσει περισσότερο τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται online στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλωστε, κάθε ιστοσελίδα πληρώνει για την άδειά της ανάλογα με τα έσοδα που εξασφαλίζει σε ετήσια βάση.

 

Η πρόταση της UKGC για την αύξηση κόστους των αδειών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UKGC, η νέα της πρόταση περιλαμβάνει την αύξηση του κόστους αίτησης και διατήρησης μιας άδειας νόμιμης δραστηριότητας στον τομέα τυχερών παιχνιδιών. Η πρόταση κάνει λόγο για αύξηση ύψους 55% σε κάθε είδους άδεια (για νόμιμο online στοίχημα, online καζίνο, πόκερ και bingo μεταξύ άλλων). Η αύξηση αφορά σε κάθε άδεια και σε κάθε εταιρεία που θα αιτηθεί για μια νέα άδεια ή για ανανέωση της υπάρχουσας και, αν εγκριθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τον Οκτώβριο του 2021.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη αύξηση θα επηρεάσει περισσότερο τις μεγάλες εταιρείες στοιχήματος που δραστηριοποιούνται online στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο νόμος, άλλωστε, δεν προβλέπει ένα προκαθορισμένο ποσό για την αίτηση και την απόκτηση μιας άδειας, αλλά συνδέει το κόστος τους με τα έσοδα της στοιχηματικής εταιρείας. Με άλλα λόγια, μια στοιχηματική με μικρά έσοδα θα κληθεί να καλύψει μικρότερη αύξηση από μια μεγάλη.

Τέλος, στην πρόταση της UKGC περιλαμβάνεται και η κατάργηση της έκπτωσης 5% που ισχύει σήμερα για όσες εταιρείες αποκτήσουν περισσότερες από μία άδειες.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.