Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομου στοιχήματος στην Κέρκυρα

Πριν μερικές ημέρες, η Ελληνική Αστυνομία εξάρθρωσε ένα ακόμη κύκλωμα παράνομου online στοιχήματος στο νησί της Κέρκυρας. Πρόκειται για μια ακόμη επιτυχία σε αυτόν τον τομέα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Κέρκυρας, η οποία έχει καταφέρει και στο παρελθόν να πετύχει σημαντικά χτυπήματα κατά του παράνομου τζόγου.

 

Παράνομη ιστοσελίδα στοιχήματος στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΕΛΑΣ συνέλαβε έναν εκ των ιδιοκτητών που λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια. Θυμίζουμε πως κάθε ιστοσελίδα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα οφείλει να έχει αποκτήσει την απαραίτητη άδεια, σύμφωνα με το νόμο 4002/2011, να ελέγχεται από τις αρμόδιες Αρχές και να πληρώνει κανονικά φόρους στο κράτος.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, ωστόσο, δε διέθετε την απαραίτητη άδεια και λειτουργούσε παράνομα, δεχόμενη στοιχήματα από χιλιάδες παίχτες. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κατάφεραν το χτύπημα στο κύκλωμα, εκτυπώθηκαν συνολικά 157.963 δελτία παιχτών, αξίας από 0,5 έως 452 ευρώ το καθένα. Τα δελτία αυτά είχαν ημερομηνία από τις 3 Μαρτίου έως τις 14 Μαΐου και δεν αφορούσαν μόνο σε παίχτες από την Κέρκυρα, μα ολόκληρη την Ελλάδα. Η συνολική αξία τους, τέλος, ξεπερνά τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

 

Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Όπως είναι φυσικό, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις. Εκτός του ενός εκ των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας, συνελήφθησαν και άλλα στελέχη της παράνομης εταιρείας, καθώς και πέντε παίχτες, οι οποίοι στοιχημάτιζαν παράνομα. Τέλος, εκδόθηκαν και εντάλματα σύλληψης για επιπλέον εφτά άτομα, ενώ αναζητούνται και άλλοι παίχτες της παράνομης ιστοσελίδας.

 

Οι κατηγορίες

Οι κατηγορούμενοι (οι οποίοι έχουν ήδη οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα), αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η δημιουργία παράνομων στοιχημάτων και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πρόκειται για κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εν λόγω ιστοσελίδα του παράνομου στοιχήματος έχει διακοπεί, ενώ συνεχίζονται και οι έρευνες, για νέες συλλήψεις και τον εντοπισμό περισσότερων χρημάτων, καθώς όλες οι συναλλαγές της παράνομης εταιρείας με τους παίχτες πραγματοποιούνταν σε ρευστό.

Διαβάστε επίσης Ενισχύεται η συνεργασία Ε.Ε.Ε.Π. με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου στο διαδίκτυο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.