Σε Ε.Ε.Ε.Π. και εισαγγελέα το πρώτο πόρισμα αξιολόγησης ύποπτου χειραγωγημένου αγώνα

Η νέα Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας βρίσκεται σε λειτουργία, με σκοπό να εξετάζει αθλητικούς αγώνες που κρίνονται ύποπτοι για χειραγώγηση και ήδη ο πρώτος φάκελος ενός τέτοιου αγώνα έχει διαβιβαστεί στην Ε.Ε.Ε.Π. (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων) και στον αθλητικό εισαγγελέα. Οι αρμόδιοι θα αναλάβουν πλέον να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης και να αξιολογήσουν τις πιθανότητες χειραγώγησης του αγώνα, ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Οι δύο αρμόδιες Αρχές θα αναλάβουν να διερευνήσουν, μεταξύ άλλων και την ύπαρξη τυχόν ποινικών, πειθαρχικών και διοικητικών ευθυνών, μέσω των στοιχείων που έχουν παραλάβει από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Σκοπός της, άλλωστε, είναι να συγκεντρώνει τέτοιου είδους περιστατικά, τα οποία θα εξετάζονται έπειτα από τους αρμόδιους, ώστε να εντοπίζονται οι αγώνες που έχουν χειραγωγηθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

 

Η αποστολή της νέας πλατφόρμας

Η πρώτη υπόθεση έρευνας ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα συνέπεσε με την έναρξη του διαδικτυακού σεμιναρίου “Εισαγωγή στην Συνθήκη Μακολέν: Οι αστικές και οι ποινικές διαστάσεις των χειραγωγημένων αγώνων” και στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος δήλωσε: “Η Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ήρθε για να μείνει. Και όχι για να είναι κομπάρσος, αλλά πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση του φαινομένου της χειραγώγησης στον αθλητισμό. Και ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει για το σκοπό αυτό, με την επεξεργασία στοιχείων από τους αξιολογητές και τις στοιχηματικές εταιρίες. Εντός του μηνός θα είναι έτοιμη και η ιστοσελίδα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., η οποία θα περιλαμβάνει την πλατφόρμα όπου θα καταχωρούνται εμπιστευτικές αναφορές για ύποπτους αγώνες προς διερεύνηση και αξιολόγηση από τους φορείς”.

Μόλις η πλατφόρμα ξεκινήσει να λειτουργεί πλήρως, οι φορείς του αθλητισμού και της αγοράς τυχερών παιχνιδιών θα μπορούν να καταθέτουν στοιχεία για ύποπτους αγώνες. Ειδικά στην περίπτωση των στοιχηματικών ιστοσελίδων, οι υπεύθυνοι θα μπορούν να καταγγέλλουν στοιχηματικές συμπεριφορές που μοιάζουν ύποπτες, προκειμένου να αναλαμβάνουν τη διερεύνησή τους οι αρμόδιες Αρχές.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.