Και ΦΠΑ θα πληρώνουν οι εταιρείες στοιχήματος στην Αργεντινή

Ένα νέο έξοδο θα έχουν να καλύψουν οι εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αργεντινή, εξαιτίας του νέου νόμου που ψηφίστηκε στο Κοινοβούλιο της χώρας, λίγο πριν εκπνεύσει το 2017. Σύμφωνα με το νέο νόμο, οι εταιρίες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην αγορά online στοιχήματος στην Αργεντινή θα είναι πλέον υποχρεωμένες να πληρώνουν, όχι μόνο φόρους, αλλά και ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μάλιστα, το ύψος του ΦΠΑ αναμένεται μεγάλο – έως και 27%, ποσοστό που ισχύει σήμερα για τις τηλεπικοινωνίες!

 

ΦΠΑ δια νόμου στο στοίχημα

Ο νέος νόμος ψηφίστηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 2017 στο Κοινοβούλιο της Αργεντινής και ο Πρόεδρος της χώρας, Mauricio Macri, το υπέγραψε δύο ημέρες αργότερα, καθιστώντας το νόμο του κράτους. Ο νόμος προβλέπει ότι οι στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στον τομέα του online στοιχήματος της χώρας θα είναι πλέον υποχρεωμένες να πληρώνουν και φόρους και ΦΠΑ.

Ωστόσο, στο κείμενο του νόμου δεν αναφέρεται το ποσοστό του ΦΠΑ. Αυτό, όμως, αναμένεται να είναι υψηλό και να φτάνει έως και το 27% που ισχύει σε παρόμοιων ειδών υπηρεσίες.

 

Αβάσταχτη η οικονομική επιβάρυνση για τις εταιρίες στοιχήματος

Το νέο αυτό σημαντικό έξοδο αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις δραστηριότητες των νόμιμων στοιχηματικών εταιριών στη χώρα. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, οι εταιρίες καλούνται να πληρώνουν έναν από τους μεγαλύτερους φόρους παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Αργεντινή καλούνται να πληρώνουν ετησίως το 41,5% του εισοδήματός τους, παράλληλα με 0,75% και 2% σε κάθε στοίχημα που δέχονται!

Η απόφαση της κυβέρνησης της χώρας, βέβαια, έχει σκοπό στην εξασφάλιση μεγαλύτερων εσόδων από την αγορά του στοιχήματος. Ωστόσο, μια τόσο σημαντική οικονομική επιβάρυνση δεν αποκλείεται να φέρει τα αντίστροφα αποτελέσματα. Άλλωστε, έχουμε δει και σε άλλες χώρες τις στοιχηματικές εταιρίες να αποχωρούν υπό παρόμοιες συνθήκες και τον παράνομο τζόγο να ανθεί.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.