Καναδάς: Έγκριση και από τη Γερουσία έλαβε το νομοσχέδιο για το νόμιμο μονό στοίχημα

Ο Καναδάς ετοιμάζεται για μια μεγάλη αλλαγή στην λειτουργία της αγοράς στοιχήματος, καθώς το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην απαγόρευση των μονών στοιχημάτων προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες και εγκρίνεται από τα αρμόδια όργανα. Πλέον, το νομοσχέδιο έχει δύο ακόμα βήματα να καλύψει, αφού έλαβε ήδη την έγκριση του καναδικού Κοινοβουλίου, αλλά και της Γερουσίας.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο φιλοδοξεί να βάλει τέλος σε έναν αυστηρό και άδικο περιορισμό στην αγορά στοιχήματος του Καναδά. Οι παίχτες δε μπορούν να τοποθετήσουν ένα μονό στοίχημα, αλλά είναι υποχρεωμένοι να συνδυάσουν περισσότερες από μία προβλέψεις σε ένα παρολί. Ο περιορισμός αυτός βλάπτει την αγορά και ευνοεί το παράνομο στοίχημα, το οποίο δεν περιορίζει τους παίχτες, με αποτέλεσμα οι αρμόδιοι να επανεξετάζουν το συγκεκριμένο θέμα.

 

Η πορεία του νομοσχεδίου για το μονό στοίχημα στον Καναδά

Το νομοσχέδιο NC-218, το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση των μονών στοιχημάτων, κατατέθηκε στις αρχές του 2021 στο Κοινοβούλιο του Καναδά και εγκρίθηκε μετά από τρεις ψηφοφορίες. Έπειτα, κατατέθηκε τον Απρίλιο στη Γερουσία, από όπου έλαβε έγκριση σε δύο ψηφοφορίες. Πλέον, απομένει να λάβει την έγκριση της Επιτροπής Εμπορίου και Τραπεζικών Συναλλαγών της Γερουσίας, αλλά και να αποκτήσει και την επίσημη κρατική σφραγίδα, ώστε να γίνει νόμος.

Αν το νομοσχέδιο καταφέρει να ξεπεράσει όλα τα εναπομείναντα εμπόδια, πολύ σύντομα οι Καναδοί παίχτες θα μπορούν να τοποθετούν και μονά στοιχήματα στα αθλήματα και δε θα είναι υποχρεωμένοι να τοποθετούν μόνο παρολί. Ο συγκεκριμένος περιορισμός έχει συγκεντρώσει τα πυρά των φορέων της αγοράς, ειδικά τα τελευταία χρόνια, αφού έχει καταφέρει να ωφελήσει τις παράνομες στοιχηματικές ιστοσελίδες, οι οποίες δεν είναι αναγκασμένες να περιορίζουν τα μέλη τους. Το νέο νομοσχέδιο, μάλιστα, έχει εξασφαλίσει και στήριξη εκτός του Καναδά, από κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις των ΗΠΑ, όπως το NBA και το NHL.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.