Σε τυχερά παιχνίδια συμμετέχει το 75% των Κυπρίων

Σύμφωνα με μια έρευνα της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων της Κύπρου που επανήλθε στην επικαιρότητα, εξαιτίας της Εβδομάδας Υπεύθυνου Στοιχηματισμού, μεγάλο ποσοστό των Κυπρίων συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό έχει συμμετάσχει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Τα αποτελέσματα δείχνουν και τα ποσοστά εκείνων που έχουν κίνδυνο να αντιμετωπίσουν ή ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού. Ωστόσο, οι αρμόδιοι τονίζουν την εμπιστοσύνη τους στις ασφαλιστικές δικλείδες του νόμου και δεν ανησυχούν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασε πρόσφατα η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, Ιωάννα Φιάκκου, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. Και οι δύο τόνισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για πιθανή ανεξέλεγκτη εξάπλωση του στοιχηματισμού και άλλων τυχερών παιχνιδιών.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των Κυπρίων άνω των 15 ετών συμμετέχει σε τυχερά παιχνίδια. Παράλληλα, το 92% έχει συμμετέχει έστω μια φορά στη ζωή του σε κάποιο τυχερό παιχνίδι. Τέλος, το 81% έχει κοινωνική ενασχόληση, το 13% αντιμετωπίζει την πιθανότητα να έχει προβληματική ενασχόληση και το 6% ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο.

 

Καθησυχαστικοί οι αρμόδιοι

Παρά τον προβληματισμό που μπορούν να προκαλέσουν τα παραπάνω ποσοστά, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, μιλώντας σε εκδήλωση της Εβδομάδας Υπεύθυνου Στοιχηματισμού, δήλωσε: “Kοινός στόχος είναι η σωστή λειτουργία εκ μέρους των παρόχων, αλλά και η δημιουργία μιας κουλτούρας ανάμεσα στους πολίτες και ιδιαίτερα στους νέους, που να αποτρέπει την προβληματική ενασχόληση με το στοίχημα και το τυχερό παιγνίδι, που προκύπτει όταν, για παράδειγμα, αυτή αντικρίζεται ως μέσο πλουτισμού. Πρέπει ακριβώς να αναδειχθεί η διάκριση μεταξύ της διασκέδασης και του εθισμού, μεταξύ της ψυχαγωγικής εμπειρίας και της προβληματικής συμπεριφοράς”.

Από την άλλη, η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, δήλωσε: “Είναι στοιχεία τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να μας ανησυχήσουν. Δεν μας ανησυχούν, γιατί είμαστε σε ένα καλό επίπεδο σε σχέση με άλλα κράτη μέλη, καθώς επίσης και σε ένα επίπεδο το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε, αν πραγματικά θέλουμε να το δούμε κατάματα και να θέσουμε τα σωστά μέτρα στην κοινωνία”.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.