Άρθηκαν οι διαφημιστικοί περιορισμοί στην αγορά στοιχήματος της Ισπανίας

Η Ισπανία είχε αποφασίσει εν μέσω της πανδημίας και του lockdown που ακολούθησε να επιβάλει μια σειρά αυστηρών περιορισμών στη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών. Η απόφαση αυτή προκάλεσε κάποια προβλήματα, εν όψει της επιστροφής της Primera Division, τα οποία όμως λύθηκαν, αφού οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να άρουν τους περιορισμούς.

Θυμίζουμε ότι οι περιορισμοί στη διαφημιστική προβολή των στοιχηματικών εταιρειών είχαν σκοπό να προστατέψουν τους παίχτες από το να παρασυρθούν από τα τυχερά παιχνίδια, όσο παρέμεναν κλεισμένοι στο σπίτι. Όσο, όμως, το lockdown αποτελούσε παρελθόν, δεν υπήρχε λόγος για αυτούς.

 

Επιστρέφει στην κανονικότητα η διαφημιστική αγορά στοιχήματος

Οι περιορισμοί που ίσχυαν έως πρόσφατα στην διαφημιστική αγορά στοιχήματος της Ισπανίας προέβλεπαν ότι οι διαφημίσεις των εταιρειών τυχερών παιχνιδιών δε θα μπορούσαν να μεταδίδονται σε κανένα ΜΜΕ, παρά μόνο κατά το διάστημα από τη 1 έως τις 5 τα ξημερώματα. Παράλληλα, απαγορευόταν και η προβολή χορηγιών, γεγονός που δημιουργούσε προβλήματα στην επιστροφή της Primera Division στο ποδόσφαιρο. Άλλωστε, οχτώ ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του ισπανικού ποδοσφαίρου αγωνίζονταν με το λογότυπο των στοιχηματικών χορηγών τους στη φανέλα των παιχτών.

Ωστόσο, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να καταργήσουν τους παραπάνω περιορισμούς, πριν λήξει επίσημα η περίοδος έκτακτης ανάγκης της χώρας (στις 21 Ιουνίου). Χάρη σε αυτή την απόφαση, οι ομάδες δεν έχουν να αντιμετωπίσουν κανέναν περιορισμό στις χορηγικές τους συμφωνίες, ενώ οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες μπορούν να επιστρέψουν στο προηγούμενο διαφημιστικό καθεστώς.

 

Οι νέοι περιορισμοί που έρχονται στην ισπανική αγορά

Οι στοιχηματικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Ισπανία, πάντως, θα έχουν σύντομα να αντιμετωπίσουν νέους περιορισμούς. Ο επερχόμενος νόμος θα επαναφέρει την απαγόρευση διαφημίσεων όλες τις ώρες, πλην του 1-5, με μόνη εξαίρεση τις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις που ξεκινούν από τις 8 το βράδυ και έπειτα. Επιπλέον, θα ισχύσουν περιορισμοί στις προσφορές, στη χρήση δημοσίων προσώπων, αλλά και στη θεματολογία των διαφημίσεων.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.