Ενοποιημένο σύστημα αυτοαποκλεισμού σχεδιάζει η MGA

H ΜGA (Malta Gaming Authority), η ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας, σχεδιάζει ένα νέο σύστημα αυτοαποκλεισμού των παιχτών που θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού στον τζόγο και θέλουν να αποκλειστούν από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες. Το νέο σύστημα θα έρθει να καλύψει τα κενά του ισχύοντος και δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε άλλες χώρες, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις αδειοδοτημένες στη Μάλτα εταιρίες στοιχήματος δραστηριοποιούνται νόμιμα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το νέο σύστημα αυτοαποκλεισμού θα είναι ενοποιημένο, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιος παίχτης θα μπορεί να ζητά τον αποκλεισμό του (λόγω προβλημάτων εθισμού στον τζόγο), όχι από μία μόνο ιστοσελίδα, αλλά από το σύνολο αυτών που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα.

 

Οι βελτιώσεις πάνω στο ισχύον σύστημα

Σήμερα, αν κάποιος παίχτης από τη Μάλτα θεωρεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα εθισμού στον τζόγο, μπορεί να ζητήσει τον εθελοντικό αποκλεισμό του από μια στοιχηματική ιστοσελίδα, για μερικούς μήνες, για μερικά χρόνια ή ακόμη και ισόβια. Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο σύστημα είναι ότι ο συγκεκριμένος παίχτης, αν κυλήσει πάλι στον εθισμό του, μπορεί απλά να ανοίξει λογαριασμό σε μια νέα ιστοσελίδα στοιχήματος.

Μέσω του νέου συστήματος, όμως, θα δημιουργηθεί μια ενιαία πλατφόρμα με τα στοιχεία και τις αιτήσεις όλων όσων έχουν ζητήσει εθελοντικά τον αποκλεισμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη κι αν παρασυρθούν, δε θα είναι σε θέση να ανοίξουν λογαριασμό σε μια διαφορετική ιστοσελίδα. Το νέο σύστημα, μάλιστα, θα δίνει στους παίχτες τη δυνατότητα να ζητήσουν αποκλεισμό από κάθε ιστοσελίδα τυχερών παιχνιδιών, αλλά και από κάθε επίγεια εγκατάσταση που διεξάγει στοίχημα ή άλλα τυχερά παιχνίδια!

Το νέο σύστημα, τέλος, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο σχεδιασμού και υποβολής προτάσεων από τους ενδιαφερόμενους. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η MGA δεσμεύεται ότι θα στηρίξει τεχνικά τις στοιχηματικές εταιρίες, προκειμένου να κάμψει οποιαδήποτε αντίδραση.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.