Γαλλία: Σημαντική αύξηση εσόδων στην στοιχηματική αγορά

Το 2018 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη στοιχηματική αγορά της Γαλλίας, καθώς τόσο τα έσοδα του στοιχήματος όσο και των υπόλοιπων νόμιμων τυχερών παιχνιδιών σημείωσαν σημαντική αύξηση, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνολικά έσοδα της αγοράς αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2017, και άγγιξαν τα 1,2 δις ευρώ.

Η σημαντικότερη συμβολή σε αυτή την αύξηση ήταν εκείνη του στοιχήματος. Το Μουντιάλ της Ρωσίας και η πορεία της Εθνικής Γαλλίας προσέλκυσαν νέους παίχτες στοιχήματος και αύξησαν τον αριθμό των στοιχημάτων και τα συνολικά έσοδα.

 

Οι επιδόσεις της γαλλικής αγοράς το 2018

Τα έσοδα των 1,2 δις ευρώ που εξασφάλισε η γαλλική αγορά τυχερών παιχνιδιών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στο στοίχημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα του στοιχήματος άγγιξαν τα 691 εκατομμύρια ευρώ μέσα στο 2018, ξεπερνώντας τα συνολικά έσοδα των δύο άλλων νόμιμων τυχερών παιχνιδιών στη χώρα: του στοιχήματος στις ιπποδρομίες και του πόκερ.

Αύξηση, πάντως, παρουσιάστηκε και στο σύνολο του τζίρου της αγοράς της Γαλλίας. Οι παίχτες ξόδεψαν περίπου 11,4 δις ευρώ, στοιχηματίζοντας σε αθλήματα και ιπποδρομίες και ποντάροντας στο πόκερ. Η αύξηση του τζίρου αγγίζει το 24%, σε σχέση με το 2017. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ARJEL (L’Autorité de régulation des jeux en ligne), οι παίχτες που συμμετείχαν σε τυχερά παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 40% μέσα στο 2018, φτάνοντας τα 2,7 εκατομμύρια. Οι παίχτες αυτοί ξόδεψαν λιγότερα κατά κεφαλή, αλλά η αύξησή τους συνέβαλε στα έσοδα της στοιχηματικής αγοράς.

 

Αλλαγή της φορολογίας ζητά η ARJEL

Παίρνοντας αφορμή από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα, τέλος, η ARJEL επανέφερε την πρότασή της για αλλαγή του νόμου που ορίζει τις φορολογικές υποχρεώσεις των εταιρειών στοιχημάτων. Η ARJEL υποστηρίζει ότι το σύστημα φορολόγησης με βάση τα έσοδα των στοιχηματικών θα λειτουργεί αποτελεσματικότερα, σε σχέση με το ισχύον, που βασίζεται στον τζίρο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.