Πληθαίνουν οι φωνές για απαγόρευση στοιχηματικών διαφημίσεων στην Ισπανία

Τώρα που οι ισπανικές πολιτικές δυνάμεις ετοιμάζονται για τη δημιουργία μιας κυβέρνησης συνεργασίας, οι συζητήσεις για περιορισμό της αγοράς στοιχήματος έχουν πληθύνει και πολλοί είναι αυτοί που προδικάζουν αρνητικές εξελίξεις για τις εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα. Στο στόχαστρο των αρμοδίων έχουν μπει πρωτίστως οι στοιχηματικές διαφημίσεις, για τις οποίες δεν είναι λίγοι αυτοί που ζητούν πλήρη απαγόρευση.

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο Συνήγορος του Πολίτη της Ισπανίας, Francisco Fernández Marugán, ο οποίος προτείνει επίσημα την ολοκληρωτική απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων. Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει ήδη στο πλευρό του κάποιους από τους προηγούμενους κυβερνώντες, όπως η υπουργός Οικονομικών, María Jesús Montero.

 

Η νέα πρόταση για απαγόρευση των στοιχηματικών διαφημίσεων

Ο Συνήγορος του Πολίτη προτείνει την ολοκληρωτική απαγόρευση των διαφημίσεων σε κάθε Μέσο. Αναλυτικότερα, προτείνει την απαγόρευση σε έντυπα, ραδιόφωνο, τηλεόραση και διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θέλει να διακόψει κάθε επαφή του στοιχήματος με τον αθλητισμό, μέσω της απαγόρευσης στοιχηματικών χορηγιών, αλλά και διαφημίσεων που χρησιμοποιούν διασημότητες για να προωθήσουν υπηρεσίες στοιχήματος.

Ειδικά όσον αφορά στην τηλεόραση, από την άλλη, προτείνεται η απαγόρευση των διαφημίσεων, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της ημέρας και κατά τη διάρκεια ζωντανών μεταδόσεων.

Η συγκεκριμένη πρόταση δε διαφέρει πολύ από την αντίστοιχη της υπουργού Οικονομικών, η οποία πρότεινε να αντιμετωπιστεί το στοίχημα όπως και τα προϊόντα καπνού (με όλες τις απαγορεύσεις που συνεπάγεται κάτι τέτοιο). Και οι δύο αρμόδιοι, τέλος, συμφωνούν στο ότι η διαφημιστική προώθηση στοιχηματικών προϊόντων δε μπορεί να προστατευθεί από το νόμο για την ελεύθερη προβολή επιχειρήσεων, καθώς πρόκειται για προϊόντα και υπηρεσίες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στους πολίτες.

Να θυμίσουμε πως δύο περιφερειακά ισπανικά κανάλια έπαψαν να μεταδίδουν διαφημίσεις με στοιχηματικό περιεχόμενο.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.