Ηνωμένο Βασίλειο: Ανακοινώθηκαν οι πυλώνες για την αξιολόγηση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών

Η αγγλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τους βασικούς πυλώνες της επερχόμενης αξιολόγησης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου και των θεμάτων που θα θίξει η συγκεκριμένη αξιολόγηση, ειδικά σε σχέση με τις διατάξεις το νόμου που ισχύει από το 2005 έως σήμερα. Οι αρμόδιοι στάθηκαν ιδιαίτερα στο κατά πόσο ο συγκεκριμένος νόμος, που ισχύει τα τελευταία 15 χρόνια με ελάχιστες αλλαγές, μπορεί να είναι ακόμα αποτελεσματικός, δεδομένης της ανάπτυξης της τεχνολογίας και των αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στη λειτουργία της αγοράς.

Οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν τους βασικούς πυλώνες που αφορούν κατά κύριο λόγο στα online τυχερά παιχνίδια, σε προωθητικές ενέργειες διαφόρων ειδών, αλλά και στην προστασία των καταναλωτών, ειδικά των ανηλίκων.

 

Οι πυλώνες της επερχόμενης αξιολόγησης

Ο πρώτος τομέας που θα εξεταστεί στην αξιολόγηση είναι αυτός του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου. Οι αρμόδιοι θα εξετάσουν το κατά πόσο οι παίχτες προστατεύονται από τις συνέπειες του εθισμού στον τζόγο και θα επιχειρήσουν να αναλύσουν την κατάταξη των εσόδων από παίχτες που ξοδεύουν πολλά ή λίγα χρήματα. Παράλληλα, θα κρίνουν κατά πόσο είναι σκόπιμο να επιβληθούν νέα μέτρα προστασίας, όπως η επιβολή ορίων καταθέσεων και στοιχηματισμού, αλλά και το αν αυτά θα είναι ίδια για όλους τους παίχτες ή θα εξαρτώνται από το πόσα χρήματα μπορούν να ξοδέψουν. Στον online τομέα, τέλος, οι αρμόδιοι θα εξετάσουν αν οι νέες τεχνολογίες, όπως το blockchain και τα κρυπτονομίσματα κρύβουν επιπλέον κινδύνους για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.

Εξονυχιστικά θα εξεταστεί και ο τομέας του μάρκετινγκ στην αγορά τυχερών παιχνιδιών. Οι αρμόδιοι δεν αποκλείουν ακόμα και το ενδεχόμενο να απαγορευτούν δια παντός οι προσφορές που ανακοινώνουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες και τα online καζίνο, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ωθούν τους παίχτες σε μεγαλύτερα έξοδα. Παράλληλα, στο απυρόβλητο δε θα μείνουν ούτε οι στοιχηματικές χορηγίες, κάτι που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο στον τομέα του στοιχήματος, αλλά και σε αυτόν του ποδοσφαίρου.

Τέλος, η αξιολόγηση θα αφορά μεταξύ άλλων και στην ίδια την αρμόδια ρυθμιστή Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, την UKGC. Οι αρμόδιοι θα εξετάσουν αν οι υπηρεσίες της UKGC μπορούν να βελτιωθούν, προσθέτοντας ή αφαιρώντας καθήκοντα και δικαιοδοσίες από τη δράση της.

Τα παραπάνω, τέλος, αποτελούν ουσιαστικά προτάσεις για το τι θα εξεταστεί στην επερχόμενη αξιολόγηση και δεν προεξοφλούν καμία εξέλιξη. Ωστόσο, η αυστηρότητα των αρμοδίων είναι ήδη ξεκάθαρη και πολλοί φορείς της αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου φοβούνται ότι θα έρθουν σημαντικοί περιορισμοί και απαγορεύσεις, μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

 Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.