Αύξησε τα πρόστιμα παράνομου στοιχηματισμού η Ολλανδία

Βρισκόμενη σε ρυθμούς προετοιμασίας για το άνοιγμα της αγοράς νόμιμου online στοιχήματος, η Ολλανδία προχωρά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου, όχι μόνο να νομιμοποιήσει το online στοίχημα, αλλά και να αποτρέψει όσες εταιρείες σκοπεύουν να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στη χώρα.

Λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που θα νομιμοποιήσει το online στοίχημα, οι ολλανδικές Αρχές ανακοίνωσαν πως αυξάνονται τα πρόστιμα για όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων, μάλιστα, η αύξηση έγινε γιατί τα προηγούμενα πρόστιμα δεν ήταν αρκετά “τρομακτικά”!

 

Τα νέα πρόστιμα για τις παράνομες εταιρείες στοιχήματος

Αναλυτικότερα, η Kansspelautoriteit ανακοίνωσε πρόσφατα την αύξηση των χρηματικών προστίμων που θα καλούνται να πληρώνουν όσες εταιρείες δραστηριοποιούνται χωρίς άδεια στην αγορά online στοιχήματος. Το κατώτατο πρόστιμο μέχρι πρόσφατα δεν ξεπερνούσε τα 150.000 ευρώ. Πλέον, όμως, το κατώτατο πρόστιμο ξεκινά από τα 200.000 ευρώ και αυξάνεται, ανάλογα με την προϊστορία της κάθε παράνομης εταιρείας και τις υπηρεσίες που προσφέρει (αριθμός ιστοσελίδων και παιχνιδιών, προσφορές κτλ.).

Παράλληλα, τα παραπάνω πρόστιμα θα αυξάνονται ανάλογα και με άλλες παραβάσεις που θα εντοπίζονται. Για παράδειγμα, στην περίπτωση που κάποια παράνομη στοιχηματική εταιρεία προσφέρει live στοίχημα, θα αυξάνεται κατά 75.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Kansspelautoriteit, οι αυξήσεις αυτές ήταν απαραίτητες, καθώς τα σημερινά πρόστιμα δεν είναι αρκετά “τρομαχτικά” για τις παράνομες εταιρείες στοιχήματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι παραβάσεις στον συγκεκριμένο τομέα να έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Και, όπως είναι φυσικό, η κατάσταση αυτή δε θα μπορούσε να συνεχιστεί, τώρα που η Ολλανδία ετοιμάζεται να ανοίξει την αγορά online στοιχήματος και να μοιράσει άδειες στις εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν νόμιμα. Οι αρμόδιοι, μάλιστα, δεσμεύθηκαν ότι οι αυξήσεις των προστίμων είναι μόνο το πρώτο βήμα για την ενίσχυση της καταπολέμησης του παράνομου στοιχήματος.

Τέλος να θυμίσουμε πως το 2018 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την Ολλανδία καθώς το ύψος των προστίμων σε εταιρείες σημείωσε ρεκόρ.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.