Αυστηροί περιορισμοί για τις στοιχηματικές διαφημίσεις στην Αρμενία

Το Κοινοβούλιο της Αρμενίας ενέκρινε πριν μερικές ημέρες ένα νέο νόμο, ο οποίος βάζει μια σειρά από περιορισμούς στην τηλεοπτική προβολή διαφημίσεων που αφορούν στο στοίχημα και σε άλλα τυχερά παιχνίδια. Ο νέος νόμος απαγορεύει τη μετάδοση τέτοιου είδους διαφημίσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας και εξορίζει κάθε σχετικό προωθητικό μήνυμα στις βραδινές ώρες.

Ο νέος νόμος αντικατοπτρίζει την προσπάθεια των αρμοδίων να μειώσουν την έκθεση των Αρμενίων στα τυχερά παιχνίδια κάθε είδους. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, άλλωστε, τα τυχερά παιχνίδια έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια στη χώρα και, ειδικά η εξάπλωση του online στοιχήματος και των υπόλοιπων τυχερών παιχνιδιών του διαδικτύου είναι μεγάλη, προκαλώντας προβλήματα, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, όπως οι ανήλικοι.

 

Ο περιορισμός των στοιχηματικών διαφημίσεων στην Αρμενία

Ο νόμος που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Αρμενίας υπερψηφίστηκε με 74 υπέρ και 1 κατά και αναμένεται να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Σύμφωνα με αυτόν, οι διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών – ειδικά εκείνες για το online στοίχημα και το online καζίνο – θα μπορούν να μεταδίδονται στην τηλεόραση μόνο κατά το διάστημα από τις 10 το βράδυ έως τις 7 τα ξημερώματα. Οι μόνες εξαιρέσεις στον παραπάνω κανόνα είναι κάποιες κρατικές λοταρίες.

Ο συγκεκριμένος περιορισμός, τέλος, είναι ο πιο πρόσφατος σε μια σειρά αυστηρών νόμων για τα τυχερά παιχνίδια που έχουν τεθεί σε ισχύ τους τελευταίους μήνες στην Αρμενία. Τον Σεπτέμβριο του 2020, όλες οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών αναγκάστηκαν να μεταφέρουν τις εγκαταστάσεις τους μακριά από σχολεία, μουσεία, χώρους πολιτισμού, νοσοκομεία και δημόσιες δομές, ενώ οι αρμόδιοι προανήγγειλαν και ένα νέο αυστηρό νόμο, με ακόμα περισσότερους περιορισμούς για το στοίχημα, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο άμεσο μέλλον.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.