Διαθέσιμα σύντομα και στο Google Play τα apps των στοιχηματικών εταιρειών

Η συντριπτική πλειοψηφία από τις εταιρίες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται online έχουν προσαρμόσει τις ιστοσελίδες τους και για το παιχνίδι μέσω κινητού – άλλωστε, αυτός ο τρόπος στοιχηματισμού παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, πολλές από αυτές τις εταιρείες έχουν λανσάρει και σχετικά apps, τα οποία οι παίχτες μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στο κινητό τους. Αυτά τα apps είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές εκδόσεις (κυρίως για λειτουργικά συστήματα iOS και Android) και προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στοιχηματισμού σε όσους τα χρησιμοποιήσουν.

Ωστόσο, οι κάτοχοι κινητών με λειτουργικό σύστημα Android αντιμετωπίζουν ένα μικρό πρόβλημα. Το επίσημο app store της κατασκευάστριας Google, το Google Play απαγορεύει τη διάθεση apps με στοιχηματικό χαρακτήρα (ή γενικότερα apps με τυχερά παιχνίδια). Εξαιτίας αυτού, οι στοιχηματικές εταιρείες είναι αναγκασμένες να προσφέρουν μέσω τρίτων τα apps τους και οι παίχτες αναγκάζονται να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδικασία, προκειμένου να τα εγκαταστήσουν, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αλλαγές στις ρυθμίσεις του κινητού τους.

 

Και στοιχηματικά apps στο Google Play από τον Αύγουστο

Αυτό θα αλλάξει, σύμφωνα με την Google, από την 1η Αυγούστου 2018. Οι υπεύθυνοι ανακοίνωσαν πως τα apps που περιέχουν τυχερά παιχνίδια (όπως το στοίχημα και αυτά των καζίνο) θα μπορούν πλέον να διατεθούν ελεύθερα μέσω του Google Play, όπως συμβαίνει και στο Apple Store.

Η απελευθέρωση αυτή θα γίνει σταδιακά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αρχή θα γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα ακολουθήσουν η Γαλλία, η Ιρλανδία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες είναι νόμιμο το στοίχημα.  

 

Τι κερδίζουν οι στοιχηματικές εταιρείες;

Ο περιορισμός που είχαν έως τώρα στον συγκεκριμένο τομέα οι στοιχηματικές εταιρείες δημιουργούσε ένα τεράστιο κενό προώθησης των app που είχαν σχεδιάσει. Άλλωστε, μπορούσαν να τα προωθούν οπουδήποτε, πέρα από την κύρια πλατφόρμα απόκτησης apps για τα κινητά Android: το Google Play. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 50% των apps που κατεβάζουν οι Άγγλοι προέρχεται από το Google Play.

Χάρη στην άρση του περιορισμού, λοιπόν, οι στοιχηματικές εταιρείες θα μπορέσουν να προσεγγίσουν μια ολοκαίνουργια και τεράστια αγορά.

 

Τι κερδίζουν οι παίχτες;

Το βασικό πρόβλημα των παιχτών, εξαιτίας του περιορισμού της Google, ήταν διπλό. Πρώτον, ήταν αναγκασμένοι να κατεβάσουν το app στοιχηματισμού μέσω τρίτων υπηρεσιών. Και δεύτερον, έπρεπε να αλλάξουν τις ρυθμίσεις τους και να επιλέξουν να δέχεται το κινητό τους apps που δε φέρουν την έγκριση της Google. Με άλλα λόγια, η νέα απόφαση της Google διευκολύνει αρκετά τη διαδικασία κατεβάσματος και εγκατάστασης των στοιχηματικών apps.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.