Για πρώτη φορά επιστημονική ημερίδα για τα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα διεξαχθεί μια επιστημονική ημερίδα με θέμα τα τυχερά παιχνίδια και την ποινική αντιμετώπισή τους, με πρωτοβουλία της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Η ημερίδα θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και αφορά κατά κύριο λόγο την ποινική αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών που διεξάγονται παράνομα ή παράτυπα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ανάγκη για τη διεξαγωγή μιας τέτοιας ημερίδας οφείλεται κατά κύριο λόγο στις νομοθετικές αλλαγές των τελευταίων ετών, οι οποίες έχουν αλλάξει το πρόσωπο της ελληνικής αγοράς νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, αλλά παράλληλα και την ποινική αντιμετώπιση των παράνομων. Στα θέματα της ημερίδας, μάλιστα, συγκαταλέγονται και ομιλίες που αφορούν στο στοίχημα και στο ρόλο του στη χειραγώγηση αγώνων.

 

Πλούσιο πρόγραμμα στην επιστημονική ημερίδα

Στο πλούσιο πρόγραμμα της ημερίδας με τίτλο “Ποινική Αντιμετώπιση των Τυχερών Παιγνίων” συμμετέχουν δικηγόροι εισαγγελείς και δικαστικοί, οι οποίοι θα μιλήσουν για διαφορετικές πτυχές των νόμων περί στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγονται εισηγήσεις για την ποινική αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών και των χειραγωγημένων αγώνων, τη σχέση του ποδοσφαίρου με το στοίχημα και το online στοίχημα, αλλά και τις προβλέψεις του νόμου 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Συγκεκριμένα, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα προβλήματα τη πρακτικής εφαρμογής του, καθώς και των υποχρεώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση, τέλος, θα συμμετάσχει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και εκπρόσωποι από τις νόμιμες εταιρίες στοιχήματος της Ελλάδος.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.