Νέα ρυθμιστική Αρχή της στοιχηματικής αγοράς αναζητά η Ιρλανδία

Η ιρλανδική κυβέρνηση εξέφρασε την επιθυμία της να δημιουργήσει μια νέα ρυθμιστική Αρχή για την αγορά του στοιχήματος, προκειμένου να βάλει σε τάξη κάθε δραστηριότητα που σχετίζεται με το online και επίγειο στοίχημα, καθώς και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια. Θυμίζουμε ότι η χώρα έχει απελευθερώσει την αγορά του στοιχήματος, η ρύθμισή της, όμως, είναι ελλιπής, καθώς οι νόμοι δεν εφαρμόζονται με αποτελεσματικότητα.

Μια νέα ρυθμιστική Αρχή, λοιπόν, θα αναλάβει αυτόν ακριβώς τον τομέα: την έρρυθμη λειτουργία της αγοράς και την πρόταση νέων κανονισμών που θα την κάνουν ακόμη αποτελεσματικότερη.

 

Ο νέος φορέας ρύθμισης της στοιχηματικής αγοράς

Η πρόταση για τη δημιουργία μιας νέας ρυθμιστικής Αρχής έγινε από τον Ιρλανδό υπουργό Δικαιοσύνης και Ισότητας, David Stanton. Ο Stanton πρότεινε τη βελτίωση του νόμου περί στοιχήματος της χώρας και τη δημιουργία ενός νέου φορέα.

Βέβαια, η Ιρλανδία έχει δημιουργήσει (τουλάχιστον στα χαρτιά) την απαραίτητη ρυθμιστική Αρχή, στο νόμο του 2013. Επρόκειτο για μια ομάδα ειδικών που θα λογοδοτούσαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ρύθμιζαν την αγορά. Ωστόσο, η ιρλανδική κυβέρνηση δεν προχώρησε ποτέ στη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα.

Αυτό ακριβώς το κενό ελπίζει να καλύψει ο Stanton, έχοντας στο πλευρό του και την συντριπτική πλειοψηφία των στοιχηματικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Ένας αποτελεσματικός νόμος περί στοιχήματος και μια ενεργή ρυθμιστική Αρχή, άλλωστε, αποτελούν πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του κλάδου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να αυτορυθμίζονται, εξαιτίας της απουσίας αρμόδιων Αρχών.

 

H εικόνα της στοιχηματικής αγοράς στην Ιρλανδία

Η δημιουργία μιας αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής, όπως αυτή που προτείνεται από τον αρμόδιο υπουργό, θα λύσει το βασικότερο πρόβλημα της ιρλανδικής αγοράς στοιχήματος: την παρουσία νομοθετικού πλαισίου που, όμως, δεν εφαρμόζεται αποτελεσματικά. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να φροντίζει ώστε να τηρηθούν οι υπάρχοντες νόμοι καθιστά “ακυβέρνητη” την αγορά στοιχήματος και δυσκολότερη τη δουλειά των στοιχηματικών εταιρειών.

Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες στοιχημάτων που δραστηριοποιούνται νόμιμα στη χώρα, όχι μόνο ανυπομονούν για τη δημιουργία ενός νέου φορέα, αλλά πιέζουν εδώ και καιρό για μια τέτοια πρωτοβουλία.

 



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.