Δεν λειτουργεί το τσεχικό μοντέλο της αγοράς στοιχήματος

Όπως δείχνουν οι αριθμοί και τα έσοδα, το μοντέλο ρύθμισης της αγοράς που επέλεξε να χρησιμοποιήσει η Τσεχία, προκειμένου να απελευθερώσει το στοίχημα, δε λειτουργεί όπως θα ήλπιζαν οι αρμόδιοι. Οι αυστηρές προϋποθέσεις, οι υψηλοί φόροι και οι καθυστερήσεις σε διαδικασίες έχουν αποθαρρύνει όχι μόνο τους παίχτες να στοιχηματίσουν οnline, αλλά και πολλές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχηματισμού στην Ευρώπη από το να διεκδικήσουν μία από τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας.

 

Μικρή ζήτηση για τις άδειες online στοιχήματος

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή, η μόνη εταιρεία του εξωτερικού που δραστηριοποιείται νόμιμα στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Τσεχίας είναι η PokerStars. Άλλες εταιρείες που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση άδειας, όπως η William Hill, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την αγορά και να μη διεκδικήσουν τελικά την άδεια.

Οι λόγοι για την αποτυχία της ρύθμισης της τσεχικής αγοράς (τουλάχιστον όσον αφορά στον τομέα που θα την έκανε προσιτή στις ενδιαφερόμενες εταιρείες στοιχήματος) είναι αρκετοί. Για να αποκτήσει κάποια εταιρεία την απαραίτητη άδεια, θα πρέπει να πληρώνει αρκετά υψηλή φορολογία. Επιπλέον, η γραφειοκρατία στη χώρα έχει αποθαρρύνει ακόμη και όσους ενδιαφέρονταν αρχικά. Τέλος, χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τους παίχτες (όπως η φυσική ταυτοποίηση των στοιχείων τους) δεν αφήνουν την αγορά να αναπτυχθεί με τους ρυθμούς που ήλπιζαν οι υπεύθυνοι.

Ακόμη και όσες εταιρείες στοιχηματισμού δεν έχουν αποθαρρυνθεί, πάντως, έχουν κληθεί να κάνουν υπομονή, έως ότου προχωρήσουν οι αιτήσεις τους για την απόκτηση άδειας. Οι τσεχικές Αρχές ζητούν την υπομονή των υποψηφίων, καθώς αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, λόγω του ότι πρόκειται για μια νεότευκτη αγορά του στοιχήματος.

Τον προηγούμενο μήνα η GVC Holdings έπαψε να λειτουργεί στην Τσεχία και μάλιστα ανακοίνωσε πως δεν επιθυμεί να διεκδικήσει μία από τις άδειες νόμιμης λειτουργίας.

 



Δείτε όλες τις ειδήσεις της στοιχηματικής εταιρίας Williamhill και όλες τις στοιχηματικές προσφορές της Williamhill ή διαβάστε την αξιολόγηση της στοιχηματικής εταιρίας. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.