Προς έγκριση η χρήση bitcoin στη Μάλτα

Οι αρμόδιες Αρχές της Μάλτας εξετάζουν το ενδεχόμενο να εγκρίνουν τη χρήση του bitcoin ως αποδεκτού συναλλάγματος στις συναλλαγές με τις στοιχηματικές εταιρίες που διαθέτουν άδεια στη χώρα (τέτοιες εταιρείες είναι οι Betsson, Stoiximan και Unibet μεταξύ άλλων). Η πρόθεση των αρμόδιων Αρχών έγινε γνωστή μετά την έγκριση του bitcoin από τις αντίστοιχες Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Αν, λοιπόν, τελικά η ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας προχωρήσει με την έγκριση του bitcoin, τα μέλη των ιστοσελίδων του στοιχήματος (αλλά και των online καζίνο) θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το ψηφιακό νόμισμα. Το bitcoin, άλλωστε, αν και κρύβει κάποιους κινδύνους, αποτελεί πλέον αποδεκτό συνάλλαγμα για πολλούς χρήστες του διαδικτύου – άλλωστε, οι πληρωμές με bitcoin γίνονται δεκτές στην Amazon, στο eBay και στη Microsoft, μεταξύ άλλων.

 

Ακόμη κι αν εγκριθεί η συγκεκριμένη πρόταση, βέβαια, αυτό δε σημαίνει ότι οι παίχτες θα μπορούν να αρχίσουν τις συναλλαγές με bitcoin σε καθεμία από τις ιστοσελίδες που διαθέτουν άδεια λειτουργίας στη Μάλτα. Κάθε ιστοσελίδα του στοιχήματος θα πρέπει να εγκρίνει τη χρήση του bitcoin και να προσθέσει τη συγκεκριμένη εναλλακτική στη λίστα με τις μεθόδους συναλλαγών που υποστηρίζει. Και, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, ελάχιστες εταιρείες έχουν εκδηλώσει προς το παρόν ενδιαφέρον.

 

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι συζητείται η έγκριση του bitcoin από τις Αρχές της Μάλτας, οι υπεύθυνοι βλέπουν μεν προοπτικές στη χρήση του στο online στοίχημα, αλλά παράλληλα θεωρούν πως ενδεχομένως κρύβει και κινδύνους που δύσκολα μπορούν να προληφθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος της ρυθμιστικής Αρχής της Μάλτας, Joseph Cuschieri, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να βρεθούν στο επίκεντρο ηλεκτρονικών επιθέσεων αρκετές ιστοσελίδες.



Διαβάστε ειδήσεις για στοιχηματικές εταιρίες ή δείτε μερικές από τις καλύτερες στοιχηματικές εταιρίες με σελίδα για online στοίχημα. Εξερευνήστε ποιές είναι οι καλύτερες εταιρίες στοιχημάτων που δέχονται κάρτα Paysafe καθώς επίσης και για τις πρόσφατες αλλαγές στην κάρτα paysafecard και τον τρόπο που μπορείτε να παίξετε στοίχημα με κάρτα paysafecard έναν από τους γρηγορότερους τρόπους πληρωμής σε στοιχηματικές ιστοσελίδες.